SON DAKİKA



Haber > Gündem > Halk, AK Parti/MHP koalisyonu istiyor

Halk, AK Parti/MHP koalisyonu istiyor

16 Haziran 2015 Salı - 12:11










7 Haziran Genel Seçimleri'nden sonra partilerin koalisyon arayışları hararetli bir şekilde devam ediyor. İttifaklar, restler ve ön şartlar birbirini kovalıyor. Her gün yeni bir koalisyon söylentisi ve ittifak arayışları ortaya atılıyor. Bütün partiler kendilerine oy kaybettirmeyecek ya da zarar vermeyecek partilerle ittifak arayışında. Trabzon’da siyasi partilerin il başkanları ve STK’ların nabzını yokladığınız zaman ağırlıklı olarak herkes AK Parti+MHP koalisyonundan yana tavır alıyor. Zira iki partinin muhafazakar ve milliyetçi kimlikleri gereği tabanları Trabzon’da ve diğer şehirlerde iki partinin ittifak kurmasına sıcak bakıyor.

MHP Trabzon’da AK Parti’den sonra en çok oy alan ikinci parti konumunda. Yani MHP Trabzon’da aldığı oy oranıyla ana muhalefet partisi görevini zaten üstlenmiş durumda. Hal böyleyken her iki partinin tabanlarının koalisyon beklentisi gayet doğal. Gerek AK Parti Trabzon yöneticileri gerekse MHP il yönetiminin bu ittifaka sıcak baktıklarına dair duyumlar alıyoruz. Bizim de isteğimiz aslında Türkiye’nin menfaatine olacak AK Parti ve MHP koalisyonunun hayat bulmasıdır. Ancak çözüm sürecini kendi inisiyatifi ile hayata geçiren ve 3 yıldır başarıyla yürüten AK Parti’ye MHP’nin milliyetçi kanadının 'Terör örgütü PKK’ya müzakere ederek terör örgütünü meşrulaştırdılar' gibi sert eleştiriler yönelttiğini unutmamalıyız.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve milletvekilleri çözüm süreci gündeme geldiğinden beri AK Parti’ye PKK üzerinden çok sert muhalefet yaptılar. Halkta da özellikle çözüm sürecinin akıbetinin belirsizliği nedeniyle AK Parti ile MHP’nin koalisyon kurmasının ülke yararına olduğu görüşü hakim. Ancak MHP üst yönetiminden ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin koalisyon için ön şartlar ortaya atması bu işin zor olacağının göstergesi. Diğer yandan CHP milletvekillerinden Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi CHP’nin AK Parti’yle koalisyon arayışında olduğunun açık göstergesidir. AK Parti tabanının bu aşamada koalisyon kurmak istemeyeceği tek partinin HDP olması da şaşırtıcı değil. 'PKK ile herhangi bir bağımız' yok dense de HDP’li milletvekillerinin sık sık Kandil’e gidip örgüt yöneticileriyle boy boy fotoğraf çekmeleri halk tabanında tepkiye neden oluyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap