SON DAKİKA



Haber > Gündem > Halkımız uyuyor mu yoksa uyutuluyor mu?

Halkımız uyuyor mu yoksa uyutuluyor mu?

06 Ekim 2016 Perşembe - 11:05








Son günlerde ülkemiz çok tehlikeli bir tartışmayla gündeme taşındı. Yaşadığımız zor günlerde, bu günün tarihi ile 1924 tarihi yargılanıyor. LOZAN. Türkiye’de, ciddi demokrasi sorunları yaşanırken, Lozan’ı masaya yatırmanın taktiksel bir gelişim olduğunu düşünüyorum. Zira, ülkeyi yönetmeye çalışanların halka söyleyeceği bir şeyleri yok.

Hukuk gibi, ekonomi gibi, terör gibi, ülkeyi felç eden olayların içinden çıkamayan AKP, gündem değiştirerek halka yalan tarihsel bilgileri vermektedirler. Sevr’i imzalayan Osmanlıların hiç suçu yokmuş gibi, Lozan’da alınan başarıyı kabullenemeyen yöneticilere şaşırmamak mümkün değil.

Sayın Cumhurbaşkanı; ülke sorunları dururken, böylesi bir tartışmayı neden açma gereğini gördü? Acaba danışmanlarının oyununa mı geldi? Evet,’1920’de Sevr’i bize gösterenler belli. Sonra ne oldu da, 1923’te Lozan’a gitme zorunda kaldık? Bu yanlış tartışmaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter’dan  bir harita paylaşarak şöyle diyor: “Zeka küpü Lozan’cılar. Bak burnumuzun dibindeki adaları Lozan’da Yunanistan’a verdik. Utanmadan Lozan’a zafer diyorsunuz.” Allah aşkına 1. Dünya Savaşı’nın sonucunun hesabını kim verecek? Türkiye’deki sorun Sayın Tayyip Erdoğan sorunudeğil.

Sorun Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sorunudur. Çünkü ülkedeki olumsuzluklara AKP neden ‘dur’ diyemiyor? Sayın Cumhurbaşkanı yanılabilir. Zaten yanıldıklarını ifade ettiler. Ama Gökçek gibi tarihi bilmeyenlere ne demeli? AKP içinde böylesine anlamsız tartışmalara zemin hazırlayan fikirlere ‘dur’ diyecek birileri yok mu? Bir kere Lozan’da ada vermedik, ada aldık.

Aldığımız o adalarda yazın eğlenerek tadını çıkarmasını biliyorsunuz. Halka yalan söyleyerek bu güzel ülkeyi yönetmeye değil, tüketmeye çalışıyorsunuz. Şimdi uyuyan veya uyutulmaya devam eden halkımıza soruyorum. Allah’la yalan bir araya gelir mi? Uyan halkım. Sizin de sorumluluğunuz var. Ey halkım, bakın bu yanlış tartışmalar olduğunda Kos Adası’nda idim. Orada yerleşik Yunanistan vatandaşı Türklerle konuşuyorum. “Çok saçma” diye yanıt aldık.


Sayın Belediye Başkanı ve onun gibi düşünenlere bizim de bir önerimiz olacak. Bu konu ile ilgili yabancı tarihçilerin kitaplarını okuyun, sonra tartışırız olmaz mı? Tabii ki muhalefet partilerine de büyük sorumluluk düşmektedir. Ancak burada MHP’nin konu hakkında ne düşündüğü bizi yakından ilgilendiriyor. Çünkü 12 ada sorunu yeni tartışılmadı. Bugünkü tarih 1924 tarihini tartışacak konumunda değil.  Acaba neden..?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap