SON DAKİKA



Haber > Gündem > Haluk Bayraktar paylaştı: Cumhuriyet tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı

Haluk Bayraktar paylaştı: Cumhuriyet tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı

18 Temmuz 2023 Salı - 13:17




Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile yapılan anlaşmaya ilişkin CNN Türk'e özel bilgiler verdi. İşte detaylar...





Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı (@modgovksa) ile Bayraktar #AKINCI TİHA ihracatı ve iş birliği sözleşmesi imzaladık.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SAVUNMA VE İHRACAT SÖZLEŞMESİ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük savunma ve havacılık ihracatı sözleşmesi hayırlı ve uğurlu olsun."
 

HALUK BAYRAKTAR: ÇOK DAHA BÜYÜK ANLAŞMALARIN İMZALANMASI BEKLENİYOR

Konuyla ilgili detayları CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e anlatan Haluk Bayraktar şu ifadeleri kullandı:


“Biz Baykar olarak 1 yıldan fazla bir süredir S. Arabistan Savunma Bakanlığı ile taruzi sınıf AKINCI İHA projesi ile ilgili görüşmeler yürütüyorduk. Dün Cumhurbaşkanımız, S. Arabistan Prensi huzurunda anlaşma imzalandı. Bu anlaşma Türkiye Cumhuriyet tarihimizin tek seferde imzalanmış en büyük ihracat sözleşmesi. Mutluyuz, ülkemizin milli teknoloji hamlesi vizyonuyla gelmiş olduğu noktadan dolayı gururluyuz. Bu anlaşma ile birlikte bu aslında ilk anlaşma, bizimle birlikte bunun akıllı mühimmatları, faydalı yükleri, çok daha büyük anlaşmaların yakın zamanda imzalanması bekleniyor. 

AKINCI, daha önce 6 ülke ile ihracat sözleşmesi vardı. 7’nci S. Arabistan ile yapılmış oldu. İş birliği, teknoloji transferi, lokal üretim konularında yapmış olduğumuz ihracat kapsamında gerçekleşecek. Savunma ve havacılık sektörü adına hayırlı ve uğur olmasını temenni ediyorum.” 

TÜRKİYE İLE SUUDİ ARABİSTAN ARASINDA 5 YENİ ANLAŞMA İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’daki temaslarını sürdürüyor. Erdoğan'ın Cidde'de gerçekleştirdiği temaslara istinaden Türkiye ile Suudi Arabistan arasında 5 yeni anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ile Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid Al-Falih tarafından, Türkiye Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan Krallığı Arasında Doğrudan Yatırımın Teşvik Edilmesi Alanında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Suudi Arabistan Medya Bakanı Salman bin Yusuf Al-Dawsari tarafından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Suudi Arabistan Krallığı Enformasyon Bakanlığı Arasında İletişim Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Suudi Arabistan Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman Al-Suud tarafından Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ile Suudi Arabistan Krallığı Savunma Bakanlığı Arasında İşbirliğine İlişkin Uygulama Planı imzalandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman Al-Suud tarafından Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Suudi Arabistan Krallığı Enerji Bakanlığı arasındaki Enerji Alanında Mutabakat Zaptı imzalandı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Halid Bin Hüseyin El Bayari tarafından Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı ile Baykar Arasında İşbirliği Sözleşmesi imzalandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap