SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hayati Yazıcı’dan Kanal İstanbul açıklaması

Hayati Yazıcı’dan Kanal İstanbul açıklaması

21 Aralık 2019 Cumartesi - 14:48




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kanal İstanbul'un su kaynaklarını etkileyip etkilemeyeceğinin ÇED raporu ile belli olacağını belirterek, “Bile bile Türkiye'nin zararına yol açacak bir projeyi önceleyip onun peşinde koşan bir anlayışımız yok.” dedi.





AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kanal İstanbul’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Yazıcı, Kanal İstanbul Projesi çalışmalarının ÇED aşamasına geldiğini, projeyi anlamayanlar veya anladığı halde kamuoyu oluşturmak amacıyla çeşitli bahanelerle projeyi engellenme çabası bulunduğunu öne sürdü.

Yazıcı, "Gezi olaylarını organize edenlerin neler söylediğini bakılmalı. Bağlantıyı iyi görmek lazım. Kanal İstanbul'un yapılması ile ilgili farklı şeyler söyleniyor. Montrö Antlaşması'nın başkalaşacağı, yeniden bir anlaşma sürecinin yaşanacağı gibi değerlendirme yapanlar var. Montrö Antlaşması bellidir ama elbette Kanal İstanbul, Türkiye'nin Montrö Antlaşması dolayısıyla egemenlik hakkını kayıtlayan konular itibarıyla daha rahat boğaza giriş çıkış sağlayacak." diye konuştu.

“BİLE BİLE TÜRKİYE’NİN ZARARINA YOL AÇACAK…”

Kanal İstanbul’un İstanbul Boğazı trafiği bakımından önemli bir çalışma olduğunu ileri süren Yazıcı, şöyle devam etti:


"Elbette coğrafi denge, jeopolitiğin ötesinde İstanbul'un sarsıntısı, su kaynaklarını etkileyip etkilemeyeceği ÇED raporu ile belli olacak. ÇED raporu yakında çıkacak, göreceğiz. Bile bile Türkiye'nin zararına yol açacak bir projeyi önceleyip onun peşinde koşan bir anlayışımız yok. Hiçbir kompleksimiz olamaz. Türkiye için gerekli ve prestijli bir proje. İnşallah ÇED raporu ile de buna karşı olanların ileri sunduğu enstrümanların valid olmadığı ortaya çıkacak. Proje, 'Yap İşlet Devret' modeli ile yapılacak. Olmazsa Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi milli imkanlarımız ile inşallah devreye alacağız."

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap