SON DAKİKA



Haber > Gündem > İhanetlerle ilk defa karşılaşmıyoruz

İhanetlerle ilk defa karşılaşmıyoruz

04 Ağustos 2016 Perşembe - 13:32




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Oda ve Borsa Başkanları İstişare Toplantısı'nda konuştu.





Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Millet olarak ihanetlerle ilk defa karşılaşmıyoruz. Sadece 93 yılı Cumhuriyet tarihimizde de PKK'sından DHKPC'sinden DAEŞ'ine kadar pek çok darbe girişimine, ASALA'sından PKK'sına pek çok örgütün saldırılarına maruz kaldık. Sorulması gereken soru şu; Bu ülke ve bu millet ne için bu kadar çok saldırıya maruz kalıyor? Bizim dışımızdaki ülkelerin de süt liman olduğunu söylemiyorum. Her toplumun kendine göre sıkıntıları var. Ama biz neredeyse onların tamamı kadar yaşadığı sıkıntıyı tek başımıza göğüslemek zorunda kalıyoruz.

BU MİLLET ALNINDAN ÖPÜLESİ BİR MİLLETTİR

Bu kadar soruna dik duracak başka bir ülke var mıdır Türkiye'den başka, işte onu bilmiyorum. Bir taraftan terörle uğraşırken bu darbe girişimini püskürttük.Bunu sizlerle beraber yaptık, milletimizle beraber yaptık.Bu millet alnı öpülesi bir millettir. Hani şair diyor ya, yürüyeceksin millet yürüyecek ardından diye. Millet arkamızdan yürüdü ve bizi yanlız bırakmadı. Bizim milletimiz tankların altına yattı. F-16'lardan kaçmadı.

BAYRAKSIZ VATANSIZ BIRAKMA GİRİŞİMİDİR


15 Temmuz bu milleti bayraksız, devletsiz, vatansız bırakma girişimidir. Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamını da vatan sayıyorlar. Elinde sonunda ele geçireceklerine dair özgüven sergiliyorlar.Amerika'yı da ele geçirecekler ha. Bunu söylüyorlar. Havaları bu.

'ÜLKEMİZİ BU SAPIKLARA BIRAKMAYACAĞIZ' DEDİLER

Sadece itikadi olarak değil milli olarak da sapkın bir örgütle karşı karşıyayız. 15 Temmuz'da çok şehit verdik. 15 Temmuz'un en büyük kazanımı milletimizin bu örgütün maskesini indirmiş olmasıdır.Milletimiz biz bu sapıklara ülkemizi bırakmayacağız demiştir. Bizim bu ülkeden başka gidecek yerimiz yoktur demiştir milletimiz. O gece köken, parti farkı gözetmeksizin sokaklara inerek bizim vatanımızdan başka güvenecek dalımız yoktur demiştir.

TAM BİR TERÖR ÖRGÜTÜ

TOBB'un hastanesinde yaralı olan Oğuzhan kardeşimizi dün ziyaret ettim. 23 yaşında, 1.90 boyunda bir fidan. Cemalini bir göreyim istedim. Aşk bu vatan bu millet için yürüyüştür. Bu külliyede 5 tane şehidimiz vardı altıncısı da Oğuzhan oldu. Elinde bayraktan başka silahı olmayan insanların üzerine bomba yağdırabilir mi? Külliyenin önündeki insanların elinde silahları yoktu. İnsanların sadece imanları ve bayrakları vardı. Şimdi ben daha önce tabanı ibadet, ortası ticaret tavanı ihanet dediğim bu takıma, bunların cemaatle falan alakası yok. Bunlar tam bir terör örgütüdür.


BU BİR VİRGÜLDÜR!

Bunların çok iyi yetişmiş kadroları vardı. Şeytan da çok iyi yetişmişti ve meleklerin içinde en alimiydi. Ama Allah'a isyan eden o oldu. Bunlar Allah'ı istismar ederek milleti aldattılar. Himmet diyerek milleti dolandırdılar. Kim bilir daha neler çıkacak. Bu bir nokta değil virgüldür daha devam edeceğiz. Rehavet yok. Bu virüs her yere sirayet etmiş vaziyette, bunu tamamen temizlemek zorundayız.Meydanı bu ihanet şebekelerine asla bırakmayacağız.Kararlı mücadelemiz devam edecek. Mevlana Hazretlerinin pergel benzetmesinde olduğu gibi bir ayağımızı sıkı sıkı basmak, diğeriyle tüm dünyayı dolaşma iradesindeyiz.

KILIÇDAROĞLU'NUN DA YENİKAPI'DA OLMASINI İSTİYORUM

Yenikapı'da pazar günü miting düzenlenecek. Parti farketmiyor. Bu milli birliğimizin ifadesi olmak üzere mesajlarımızı birlikte verelim istedim. Demokrasi ve şehitler mitingi olduğu için Türk bayrağından başka bayrak gelmesin istedim. Yani orada bayrağımızın dışında parti bayrağı, sendika şu bu hiçbir bayrak istemiyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı, Azerbaycan bayrağı dalgalanabilir. Sayın Devlet Bahçeli'nin haberini aldık, sağolsunlar varolsunlar. Ben tabii  aslında Sayın Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum. Onlar da bir heyetle  katılacaklarını şu anda açıklamış durumdalar. Öyle zannediyorum ki durumu tekrar  gözden geçirir ve onlar da pazar günü Yenikapı'da olma kararını verirler.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap