SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşsizlik değil maske düştü

İşsizlik değil maske düştü

17 Şubat 2015 Salı - 09:55




Aydın, AKP iktidarının işsizliği düşüremediğini, ithalata bağımlı hale gelen ihracat dolayısıyla dış ticaret açığının sürekli arttığını söyledi.





MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Türkiye’nin ekonomik tablosunu değerlendirdi. Cumhuriyetin birikimlerinin özelleştirme adı altında yabancılara peşkeş çekildiğini belirten Aydın, AKP iktidarının işsizliği düşüremediğini, ithalata bağımlı hale gelen ihracat dolayısıyla dış ticaret açığının sürekli arttığını söyledi. Rakamlar üzerinden örnek veren Aydın, “AKP iktidarının 12 yıllık işsizlik ortalaması yüzde 10,8 olmuş, son açıklanan Kasım 2014 verilerine göre işsizlik yüzde 10,7 olarak gerçekleşmiştir. Tam 12 yıldır işsizlik düşmemiş, ancak AKP iktidarının maskesi düşmüştür. 2001 yılında yüzde 6,6 olan işsizlik, son verilere göre; 2015’te 10,7’ye çıkmış, yani katlanmıştır. İthalata bağımlı halen ihracat ve büyüme rakamları da alarm vermektedir. Yandaş medya ve havuz medyasında çizilen pembe tablolar mutfaktaki yangını örtememiş, elektrik, benzin ve doğalgaz zamları halkımızı canından bezdirmiştir” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap