SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kamu görevlileri için ek zam protokolü uygulanmalı

Kamu görevlileri için ek zam protokolü uygulanmalı

18 Aralık 2021 Cumartesi - 10:07




Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 2022 yılına ilişkin asgari ücretin açıklanmasının ardından bir açıklama yaparak kamu görevlileri için de ek zam protokolü uygulanmasını istedi.





Kamu çalışanlarının özellikle de 4/B sözleşmelilerin yıl içerisinde vergiden kaynaklı maaşlarında kayıp yaşamamaları için bir reforma ihtiyaç olduğunu söyleyen Yazgan, “Öncelikle tüm kamu çalışanlarının maaşlarında asgari ücret kadar vergi muafiyeti getirilmeli” dedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, asgari ücrete yüzde 50 civarında zam yapılmasını önemli gördüklerini belirtti. Yazgan, “Diğer taraftan en düşük memur maaşının asgari ücretin altına düşmüş olması memurlarımız üzerinde olumsuz etki, moral ve motivasyon bozukluğu yaratmakta,  ancak asgari ücretteki bu artışın onlar içinde bir umuda dönüşmüş ve bu yönde de büyük bir beklenti doğmuştur. Ek zam protokolü yapılarak bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz. İşverenimiz olan devletimizin bunu dikkate alacağı hususunda inancımızı ve umudumuzu koruyoruz” dedi.

REFORMA İHTİYAÇ VAR

Kamu çalışanlarının özellikle de 4/B sözleşmelilerin yıl içerisinde vergiden kaynaklı maaşlarında kayıp yaşamamaları için bir reforma ihtiyaç olduğunu söyleyen Yazgan şunları kaydetti: “Öncelikle tüm kamu çalışanlarının maaşlarında asgari ücret kadar vergi muafiyeti getirilmesi. Şayet bu mümkün değilse yıllık yüzde 20 vergi dilimi olan 24 bin gelir vergisi matrahının 2022 yılı için en az 60 bine çıkarılması ve yüzde 27 vergi diliminin ise tüm bordro çalışanları için kaldırılmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde verilecek zam bir anlam ifade etmez ve kamu çalışanları yüksek gelir vergisi ve yüksek enflasyon karşısında ezilmiş olacaktır.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap