SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kamu kurumlarına güven azalıyor… KPSS skandalı tuz biber oldu

Kamu kurumlarına güven azalıyor… KPSS skandalı tuz biber oldu

04 Ağustos 2022 Perşembe - 10:50




Milyonlarca adayın girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan sorularla, Yediiklim Yayınevi’nin hazırladığı bazı soruların aynı olması birçok şüpheyi beraberinde getirdi.





Geçtiğimiz Pazar günü milyonlarca adayın girdiği  Kamu Personeli Seçme ve Yerleştirme ( KPSS) sınavında sorulan soruların, Yediiklim Yayınevi’nin hazırladığı bazı sorularla aynı olması birçok şüpheyi beraberinde getirdi.  Konunun sosyal medyada gündem olmasıyla birlikte Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin ( ÖSYM) çok kısa bir sürede “İncelemelerde bulunduk, iddialar asılsızdır” açıklaması sınava giren adayların tepkisinin daha da artmasına sebep oldu.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Devlet Denetleme Kuruluna vermiş olduğu talimat sonucunda ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevinden alınsa da adayların asıl istediği sınavın iptal edilmesi.

“KPSS 2022 İPTAL EDİLSİN”

Memur olmaktan başka seçenek bırakılmayan milyonlarca aday, çareyi KPSS’de görüyor. Geçtiğimiz Pazar, milyonlarca adayın iyi bir gelecek kurma hayaliyle girdiği sınavda soruların Yediiklim Yayınevi’nin hazırladığı bazı sorularla bire bir aynı olması sınava giren adaylara pes dedirtti. ÖSYM’nin konuya ilişkin ivedilikle “iddialar asılsızdır” açıklamasında bulunması adayların şüphelerini daha da artırdı. Yediiklim Yayınevi ise her yayınevi gibi birkaç soru tutturmanın normal olduğu açıklamasında bulundu. Adaylar bütün bu şüpheli açıklamaları göz önünde bulundurarak “KPSS 2022 İptal Edilsin” etiketiyle haklı tepkilerini dile getirdi.

VATANDAŞLARIN KAMU KURUMLARINA OLAN GÜVENLERİNİ DERİNDEN SARSTI

Liyakatsizliğin bir sonucu olarak sınav hakkında ortaya çıkan şaibeler, vatandaşların kamu kurumlarına olan güvenlerini derinden sarstı. KPSS’de çıkan sorularla, Yediiklim Yayınevi’nin hazırladığı 5 sorunun bire bir aynı olduğunu belirten Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Sendika Başkanı Oğuz Özat yaptığı açıklamada, basit bir açıklamayla  geçiştirilemeyecek kadar ciddi bir mesele olduğunu dile getirdi. Sınavın şaibeli olduğunu vurgulayan Sendika, sürecin yakın takipçisi olacağını duyurdu. Gençlere memur olmaktan başka hayal kurduramayan hükümet, kamu kurumlarını yıpratmakla beraber liyakatsizliğin toplumumuzda ne denli arttığını da gözler önüne seriyor. İyi bir gelecek inşa etmek isteyen vatandaşlar artık kamu kurumlarına ve görevlilerine güvenmek istiyor.


Mustafa AKPINAR / İstanbul

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap