SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kılıçdaroğlu'nun avukatına 4 yıla kadar hapis istemi

Kılıçdaroğlu'nun avukatına 4 yıla kadar hapis istemi

30 Mart 2022 Çarşamba - 12:44




Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'in davasında mütalaa açıklandı. Savcılık Çelik'in "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan 4 yıla kadar hapsini istedi.





Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında görülen tazminat davasında Kılıçdaroğlu'nun vekili sıfatıyla sunduğu yanıt dilekçesinde Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Avukat Celal Çelik'in davasında mütalaa açıklandı. Savcılık Çelik'in "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan 4 yıla kadar hapsini isterken "Görevi kötüye kullanma" suçundan beraatini talep etti.

4 yıla kadar hapis talebi

Mütalaada Celal Çelik'in "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenirken "Görevi kötüye kullanma" suçundan yasal unsurlar oluşmadığı gerekçesiyle beraati talep edildi. Sanık avukatı mütalaaya karşı savunma hazırlayabilmek için süre talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatına süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Çelik'in 15 Ocak 2018 tarihinde mahkemeye sunduğu cevap dilekçesinde davacı hakkında kullandığı ifadelerle "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarını işlediği belirtiliyor. İddianamede Çelik'in bu 2 suçtan 1 yıl 6 aydan 6 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap