SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kimse size itibar, güç vermez

Kimse size itibar, güç vermez

05 Nisan 2016 Salı - 16:41




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Avukatlar Günü münasebetiyle düzenlenen törende açıklamalarda bulundu.





İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Düşüncenin ifade edebilmesine imkan sağlayacak çoğulcu bir yapı tesis edilmeli. Meslek kuruluşlarının seçim yöntemleri değiştirilmeli. Hükümetin ve Meclis'in üzerine düşenleri süratle yerine getirmesi ile bu konunun çözüleceğini düşünüyorum. Bizim inancımızda adalet kavramının, hukukun çok önemli bir yeri var.

'KİMSE SİZE İTİBAR, GÜÇ VERMEZ'

Avukatlık müessesesi ne kadar iyi olursa adalete o kadar katkıda bulunacaktır. Kimse size itibar, güç vermez. Bunun mesleki kabiliyetlerinizle, duruşunuzla sağlacak olan sizsiniz. Ülkemizde adliyede görevini yapan bir savcımızı şehit eden teröristlere hukuki yardım sağlayan güya avukatlara şahit olduk.

"SUÇLUYSA TUTUKLU YARGILANACAK!"


Avukatlık bürosu adı altında teröristlere yardım eden sözde avukatların olduğunu biliyoruz. Aynı durum gazeteci, akademisyen, doktor, öğretmen kimliği taşıyanlar için de geçerlidir. Son zamanlarda akamisyen olduğuna göre tutuksuz yargılansın. Ne demek! Suçluysa tutuklu yargılanacak. Bunların kararlılığı yargıda adaletin tecellisini de gerektirir. Bizim ülkemizde avukatlar kanaat önderi, milletin sözcüsü vazifesini gören insanlar konumundadır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap