SON DAKİKA



Haber > Gündem > Memur maaşları için yeni formül! SGK uzmanı rakam verdi

Memur maaşları için yeni formül! SGK uzmanı rakam verdi

23 Aralık 2021 Perşembe - 12:35




Milyonlarca memur ve memur emeklisi asgari ücret için uygulanacak "vergi muafiyetinden" faydalanıp faydalanamayacağını merak ediyor. Kritik soruya yanıt veren SGK uzmanı Özgür Kaya, rakam verdi.





Milyonlarca memur ve memur emeklisi asgari ücretin belirlenmesinin ardından ek zam talebinin sonuçlanmasını bekliyordu. Dün  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin alım gücünü artıracak, adil gelir dağılımını sağlayacak ek zam veya ilave ödemenin bir an önce gerçekleştirilmesi noktasına hassasiyetlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardıklarını dile getirdi.

Ücret ve maaşların asgari ücret tutarından gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. 

Kanuna göre, tüm ücret ve maaşların asgari ücret tutarı kısmından gelir ve damga vergisi alınmayacak. Buna göre 4 bin 253 TL'den fazla alan çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve işsizlik sigortası primleri düşüldükten sonra kalan tutarına isabet eden kısmı için vergi alınacak. Özel sektör çalışanlarının faydalandığı kanundan memur ve memur emeklilerinin nasıl faydalanacağı merak edilmeye başlandı. 

Vergi muafiyetinin memur ve emekli maaşlarına nasıl yansıyacağına ilişkin soruya Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya'dan yanıt geldi. 

Haber Global canlı yayınında konuşan Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya, "Vergi muafiyeti memur maaşlarına nasıl yansıyacak?" sorusuna ilişkin olarak, 7 bin lira maaş alan bir memurun maaşının 7 bin 700 TL'ye kadar ulaşacağını belirtti.


Kaya, "Ortalama bir memurun maaşını ele alırsak rakamı telaffuz edebiliriz. 7 bin civarında maaş alan aşağı yukarı 700 liralık vergi kesintisi var, demek ki, 700 lira civarında bir rakamı net olarak ortaya koyabiliriz" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap