SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 21.06.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 21.06.2024

21 Haziran 2024 Cuma - 08:45




Olaylar ve Yaşananlar | 21.06.2024





ÇEBİ’NİN AÇIKLAMASI

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi’nin kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı, virgülüne noktasına dokunmadan aynen sizlerle paylaşıyoruz. Tabii ki yorum siz kamuoyunun:
El insaf!
Trabzon Büyükşehir Belediyemizin sosyal projeleri için; mecliste emekliye ve öğrenciye suda yüzde 50 indirim kararı tüm partilerin desteğiyle oy birliğiyle alındı. Kendi meclis üyelerinin evet oyu verdiği bir karara CHP İl Başkanı itiraz ediyor. Meclis üyeleriyle parti teşkilatlarının bu kadar birbirine tezat olduğu bir partinin bu ülkeye ne kazandırabileceğini kamuoyunun ve halkımızın takdirine bırakıyorum.



AK Partili Büyükşehir Belediyesinin suda yüzde 50, EYOF sosyal tesislerinde yüzde 20 indirim yapmasına eleştiri getirenler. CHP’li Ortahisar Belediyesi havuz fiyatlarına yüzde 100 zam yapıp ücretsiz olan Boztepe yürüyüş yolunu paralı hale getirince alkış tutuyorlar.
El insaf!
Kendi belediyelerinin yüzde 1500 zammına ses çıkarmayan CHP İl Başkanı Büyükşehir Belediyemizin emekli ve öğrencilere sosyal desteklerini eleştiriyor. Bir tane sosyal projesi olmayanlar eleştiriyor.
Teşekkür denen bir kavram var… Nezaket denen bir davranış var.
El insaf!



Görüntü sosyalist icraat kapitalist…
Türkiye’de hiçbir belediyede görülmemiş oranda zam yapmak… Ortahisar Belediyesine ses çıkarmayan CHP İl Başkanı Büyükşehir in indirimlerini eleştiriyor.
Az düşünün sizde yapabilirsiniz…
Yılda 200 milyon getirisi olan Gess bıraktık, size oradan gelecek elektriği emekli için kullanabilirsiniz.
Bizim dönemde hayata geçen sosyal tesislerde indirim yapabilirsiniz.



Yüzde 1500 zam yaptığınız gelir tarifesinde emekliye indirim yapabilirsiniz.
Dertli olmak lazım.

ARTVİN’DE ÇELİK’E TEPKİ VAR




31 Mart yerel seçimlerinde hayal kırıklığı yaratarak büyük bir başarısızlığa imza atan AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı’nın hala  görevde kalmasına teşkilatlarda hiçbir değişiklik yapılmamasına tepki gösteren Artvin’deki AK Parti cephesi tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Kurban Bayramı dolayısıyla Artvin ve ilçelerine ziyaretler yapan  eski bakan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’e tepki gösteren partililer tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler: “Vekilim AK Parti Artvin’de merkez belediye ile birlikte beş ilçe belediyesini kaybettik. Mevcut il başkanı ve yönetimi hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Ne zaman gereken yapılacak yoksa biz mi istifa edelim.” AK Parti’de bayram sonrası değişim yaşanmazsa Artvin’de birçok partili istifa edecek.

KURBANLAR ELDE KALDI!

Kurban satışında bölgemizde Artvin’den Ordu’ya kadar tam bir hayal kırıklığı var. Satışlardaki düşüş kurban bayramını bekleyen satıcıları perişan etti. Karadeniz Bölgesine kurban getirenler mutsuz ayrılıyor. Bu arada kurbanlık hayvanlarını satmak için pazara getiren üreticilerin satamadığı hayvanlar, Kurbanlık Hayvanların Alım Tarifesi'nden karkas et olarak Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından alınacak. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan duyuruya göre, hayvanlarını satmak isteyen üreticilerin, 20-28 Haziran tarihleri arasında en yakın ESK Kombina Müdürlükleri'ne müracaat etmeleri gerekecek. Üreticilerin hayvanlarına ait kimlik bilgileri, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince kurban satışı için verilen sevk raporları, kurban pazar yeri giriş ve kira belgesiyle başvurmaları yeterli olacak.




HES HEPİMİZİN SORUNU!

CHP Artvin Milletvekili ve TBMM idare Amiri Uğur Bayraktutan HES’lerin Karadeniz ekosisteme zarar verdiğini savundu. Artvin’de madenlerle ilgili sorunları dile getiren Milletvekili Uğur Bayraktutan, HES’ler için de uyardı. Milletvekili Bayraktutan, “Karadeniz'de sadece Artvin’e özgü değil Rize, Trabzon'da, diğer illerde… Rize'de fazla yok ama Trabzon'da ve diğer illerde de var: Bir HES problemimiz var. Hidroelektrik santrali denen cinayette can suyu değil de can çekişme suyuyla derelerimiz yok ediliyor, 19 Haziranda Çifteköprü’de HES’lere ilişkin bir toplantı var; bütün duyarlı olan yurttaşlarımızı, vatandaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

ARTIK ORGANİK ÜRÜN BULAMAYACAĞIZ!

Karadeniz Bölgesinde doğal olarak üretilen peynir, tereyağı, kaymak, süt, yoğurt gibi ürünleri tüketici ile buluşturan esnaf günden güne artmaya başlayan zincir marketler nedeniyle zorluk çekiyor.
El yapımı organik ürünleri üreticiden tüketiciye ulaştırdıklarını belirten esnaflar satışlarda düşüş yaşandıklarını dile getirdiler. Organik ürünlerin eskisi gibi çok fazla olmadığını bölgede hayvancılık ile uğraşan kişilerin giderek azaldığını söyleyen esnaflar, “Böyle giderse artık kimse sofrasına organik ürün koyamaz” şeklinde tepki gösterdiler. Yayladan gelen doğal ürünleri vatandaşlar ile buluşturarak sağlıklı ürünler tüketmelerini isteyen  esnaflar zincir marketlerde uygun fiyatlı ürünler satılması ile birlikte vatandaşların marketlere yöneldiğini aktardılar.
 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap