SON DAKİKA



Haber > Gündem > Özer'in tespitleri

Özer'in tespitleri

03 Şubat 2015 Salı - 11:10








Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Özer renkli bir simadır. Trabzon şehrine ticaret alanında önemli kazanımları olmuştur. Ekmeği her zaman masasının üzerindedir. Neşeli ve güler yüzünü hiçbir zaman eksik etmez. Geçtiğimiz günlerde gazetemizin Yayınlar Koordinatörü Halil Şanlı ile birlikte Nevzat Özer'e uğradık. Özer'in yerinde bir önceki dönem Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı olan Metin Kaya, BMC Uzunalioğlu Şirketler Müdürü Murat Erata ile uzun uzun sohbet ettik. Nevzat Özer, Trabzon şehrinin önemli sorunları olduğunu ifade ederek, "Şehrin sorunlarının çözümü noktasında sorumluluk alacak olan projeci isimler bu dönem meclise talip olmalı.

Trabzon şehrinin birçok önemli sıkıntıları var, bu sıkıntıları çözmek için ticaretten şehrin kamu yatırımlarına kadar büyük düşünecek insanlara şehrin ihtiyacı var" dedi. Özer, Trabzon'a hizmet eden herkese de teşekkür etti. Özer'in çocukluk hatıraları ise dinlemeye değer.

MAÇKA YAYLABAŞI KÖYÜ

Trabzon'un Maçka ilçesi, yol ağına en fazla sahip ilçelerin başında gelir. Trabzon ilçeleri arasında en renklisi Maçka'dır. Her ilçeden Maçka köylerinde nüfus bulmak kolaydır. Dün bir cenaze nedeniyle yolumuz Maçka Yaylabaşı köyüne düştü. Burası ilçenin en büyük köylerinden biridir. Trabzon merkezde iş yapan ve bu köyden çıkan işadamları vardır. Köy yollarının durumu ve özellikle mahallenin yokla var arasındaki camisi ise yöreye gelenleri hayrete düşürür. Burada asıl belirtmek istediğim, buna rağmen Maçka’dan 40 dakika uzaklıktaki bu köyü orada yaşayanlar terk etmedi. 'Bizim toprağımız burasıdır, koruyup kollamamız gerek' dediler ve gereğini yaptılar.

Zor şartlarda onca eğimde fasulyesini, patatesini, mısırını ekip kendi hayatlarını kurtarmanın peşine düşmüşler. Devlet yetkililerinden tek istekleri yol ve elektrik olmuş. Yol var fakat her çukur bir su havuzu gibi. Elektrik tellerine ise uzanmak kolay. Karadeniz insanının bunca zorluğa rağmen memleketine ve toprağına olan sevdasını bir kez daha gördüm. Devletin imkanı olsa da orada yaşayanlara sırf o eğimdeki araziyi, ormanı kolladıkları için maaş bağlasa. İşte Karadeniz insanının cefası ve devlete olan bağlılığı. O yollardan giden elbette üzülüyordur ama asıl üzülecek olan devletin yetkilileri olsun. Seçim dönemlerinde Maçka'nın en önemli köyü olan Yaylabaşı'na vefasızlık yapanlar utansın!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap