SON DAKİKA



Haber > Gündem > Partiler ilçeleri abluka altına aldı

Partiler ilçeleri abluka altına aldı

17 Mayıs 2015 Pazar - 10:50








Trabzon'da partiler bugüne kadar en yoğun çalışmaları ilçelere ayırdı. Hemen hemen her parti ilçelere birçok tur düzenledi. Aday adayları, adaylar derken partiler en az bir ilçeye 10 üzerinde program yaptı. Siyasi partiler ve milletvekili adayları artık varını yoğunu ortaya koyuyor.

Trabzon'da ise nefesler tutulmuş durumda. Yüzde 75 oyla rekor kırma peşinde olan AK Parti Trabzon milletvekili adayları ve teşkilatlar doğu-batı dengelerini kollama noktasında önemli çalışmalar yapıyorlar. AK Parti yönetimi yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığında alınan oyların üzerine oy koyma gayretinde. Yerel seçimlerdeki gücünü korumak isteyen AK Parti'nin Trabzon’da kaygı duyduğu ilçelerin başını Akçaabat, Düzköy, Beşikdüzü, Şalpazarı ve Tonya çekiyor. AK Parti özellikle bu ilçelerde seçim çalışmasına yoğunluk veriyor.

Doğudaki ilçelerde ise AK Parti oldukça rahat. AK Partililere göre Of, Çaykara, Sürmene, Araklı'da sıkıntı yok. Köprübaşı ve Hayrat’ta ise beklenti yüzde 90’ın üzerinde oy. Yomra ise karışık. Hem CHP Trabzon 1. Sıra Adayı Haluk Pekşen’in hem de MHP Trabzon 1. Sıra Adayı Koray Aydın’ın Yomralı olması bu seçimlerde dengeyi değiştirebilir. AK Parti’nin ağırlık verdiği ilçelerin başını ise şu sıralar merkez ilçe olan Ortahisar çekiyor.

Seçimlere son bir hafta kala Ortahisar'da gezilmedik işyeri ve konut kalmayacak. Muhalefet ise Akçaabat'ı adeta abluka altına almış durumda. 100 bin seçmene sahip Akçaabat’ta oylarını yukarı çekme yarışında olan muhalefetin Düzköy, Tonya, Şalpazarı, Beşikdüzü ilçelerinde seçim çalışmalarına hız verdiğini söylemek mümkün. SP, BBP ittifakı ise Of ve Araklı’da oyları kapmanın peşinde. Milli İttifak Of ve Araklı’da dengeleri değiştirebilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap