SON DAKİKA



Haber > Gündem > Sadece Allah'ın huzurunda eğiliriz

Sadece Allah'ın huzurunda eğiliriz

14 Ocak 2016 Perşembe - 14:58




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da düzenlenen 99 baraj e hidroelektrik santralin toplu açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.





Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan satır başları ile şunları söyledi;

Maalesef ülkemizde bedeni bu toprakta yaşayan ama ruhu bu coğrafyaya düşman bir kesim var.Gezi olaylarındaki hedeflerden biri neydi HES barajları. 17-25 Aralık darbe planındaki hedefteki isimler de enerji konusunda büyük yatırımları olan kişilerdi.

SAYILARI AZ SESİ ÇOK ÇIKAN GÜRUH

Çünkü o ülkelerde bu tür eylemleri destekleyen siyasiler ve medya kuruluşları bulamazsınız. Ülkemizde bedeni bu topraklarda yaşayan ama ruhu bu milletin birikimine, değerlerine düşman sayısa az ama sesi çok çıkan bir kesim var. Bunlar her fırsatta içindeki kini yansıtıyorlar. Kendilerine akademisyen diyen bir grup, bir güruh çıkıp alenen terör örgütü yanında saf tutarak devletine ve milletine kin kustu. Bu barajların en büyük düşmanı hangi güruhtur biliyor musunuz? Bölücü terör örgütü ve onu destekleyen siyasetçiler, onu destekleyen akademisyenlerdir. Bu bildiriyi 150 bin akedemisyenden sadece bin 200'ü imzalamışsa da ortaya çıkan tablo üzücü.


KURŞUN SIKANLA PROPOGANDA AYNI ŞEYDİR

Benim itirazım bu akademisyenlerin farklı düşünmelerine değildir. Elbette eleştirilere saygı duyarız. Kendilerine akademisyen diyen kitlenin tamamı yalandan, saptırmadan konuşan terör örgütünün dilini, üslubunu kamuoyuna dayatmasıdır. Terör örgütü adına elinize silah alıp, kurşun sıkmanızla onun propagandasını yapmak arasında hiçbir fark yoktur. Bu ülkenin birliğine beraberliğine karşı olan herkes bilsin ki, bizim karşımızdadır. Biz tüm etnik unsurlarla tek milletiz. 79 milyon olarak tek milletiz. Bu ülkede ikinci bir bayrak dalgalandırılamaz. Bayrağımız bu. rengi şehidimizin kanıdır, bağımsızlığın ifadesi olan hilali vardır, şehidimizin sembolü olan yıldızlarımız vardır.

BU MANDACI ZİHNİYETİ BİZ ÇOK İYİ TANIYORUZ

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Yeri geliyor canımız yanıyor. Kolay değil, şehitlerimiz toprağa düşüyor. Ama toprak şehitlerimizle vatan olmuştur. Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varlığımı alsın da hüda, etmesin beni tek vatanımdan dünyada cüda, diyen anlayış bizim anlayışımızdır. Bildiri imzalayanları hadi sineye çektik. Peki, kendi ülkesine yabancıları davet etmek neyin nesidir? Bu mandacı zihniyeti biz çok iyi tanıyoruz. 100 yıl önce bu topraklar düşman işgaline uğradığında aynı zihniyet benzer taleplerle arz-ı endam etmiştir. Milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkması sayesinde bu mandacı zihniyet hüsrana uğramıştır.

BİZ SADECE ALLAH'IN HUZURUNDA EĞİLİRİZ


Hiçbir millet hendek siyasetine, barikata, bombalara rıza göstermez. Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde teröristler polis lojmanlarına, emniyet binalarına saldırdılar. Bombalı araç, roket ve silahlarla yapılan saldırıda 1 polisimiz, 5 vatandaşımız hayatımızı kaybetti. 39 vatandaşımız yaralandı. Şehit polisimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifa temenni ediyorum. Bu saldırı dahi terörün karşısında haysiyetli duruş sergilemeyenlerin alçak, ahlaksız, karanlık gücünü göstermeye yeter. Biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda, rükuda eğiliriz, başka yerde asla.

Bunlar aydın değil karanlıktır. Bunların vatan diye bir meselesi yoktur. Bunların millet diye bir meselesi yoktur. bunlar sadece şu güzel ülkemizi, vatanımızı nasıl karıştırırız, bu milleti nasıl ikiliğe düşürürüz bunun gayreti içindedirler. Bu mesele kesinlikle demokrasi, hak ve özgürlükler, düşünce ve ifade hürriyeti meselesi değildir. Türkiye'nin bu konularda hiçbir eksiği yoktur. Bu mesele devletin ve milletin bekası meselesidir. Bu saldırılar karşısında gereken her türlü tedbiri almak bizim en başta gelen vazifemizdir. Devletin olmadığı yerde demokrasi, hak ve hürriyet olmaz. Sadece kaos, kan, gözyaşı olur.

BU İŞİ ÇÖZMEDEN OPERASYONLAR BİTMEYECEKTİR

[Diyarbakır'daki terör saldırısı] Şehit polisimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Milletin varlığına, birliğine yönelik saldırılar karşısında her türlü tedbiri almak bizim en başta gelen vazifemizdir.

Bu işi çözmedikten sonra asla bu operasyonlar bitmeyecektir, bunu da biliniz.


Bir olay çok ağrıma gitti; Bir gazete Fransa'daki saldırıyı manşetten verirken "Fransa çocuklarına ağlıyor" diye verdi. Ancak aynı gazete Sultanahmet'teki terör saldırısını haber yaparken "Katliamlar ülkesi" şeklinde bir manşet atıyor.

BEYAZIT ÖZTÜRK GÖNDERMESİ

* "O televizyon programcısı bundan üzüntü duymak yerine bunun arkasında durmalıdır." diyor. Beyefendi bir kazma kürek de sen eline alıver, sen de hendek açıver

SULTANAHMET SALDIRISI

* Sultanahmet'te saldırı düzenleniyor. Bu Eşbaşkanın derdi savcılığın verdiği yayın yasağı kararı. Fransa'da yapılan katliam sonrası tüm dünya rahatsız edici görüntüleri yayınlamama kararı almadı mı?


* Çifte standart kara bir leke olmaya devam edecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap