SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tabip Odası, salgının korkunç yüzünü böyle açıkladı

Tabip Odası, salgının korkunç yüzünü böyle açıkladı

20 Ağustos 2020 Perşembe - 16:26




Diyarbakır Tabip Odası, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda korona virüse yakalanan bir sağlık çalışanının kentteki tüm hastanelerde yer kalmadığı için korona kliniği olmayan bir serviste korona olamayan hastalarla tedavi gördüğünü açıkladı.





Diyarbakır Tabip Odası, korona virüs salgınının ketteki son durumuyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada korona virüse yakalanan bir sağlık çalışanının kentteki tüm hastanelerde yer kalmadığı için korona kliniği olmayan bir serviste korona olamayan hastalarla tedavi görmek zorunda kaldığı belirtilirken, “Bakanlığın yarattığı “başarı” algısı doğru değildir. İlan edilen rakamlar gerçekliği ifade etmemektedir” ifadelerine yer verildi.

Tabip odasının Twitter hesabında yaptığı açıklama şöyle:

Covid testi pozitif çıkan, genel durumu kötüleşen bir meslektaşımız kentteki tüm hastanelerde yoğun bakımlarda yer bulunamadığı için Covid kliniği dahi olmayan bir serviste, Covid olmayan hastalarla beraber takip ediliyordu. Bugün serviste solunum cihazına bağlandı.

Türkiye’de salgın tüm hızıyla devam ediyor, bölgede salgının etkisini katmerli bir biçimde yaşıyoruz. Bakanlığın yarattığı “başarı” algısı doğru değildir. İlan edilen rakamlar gerçekliği ifade etmemektedir.

Gelinen aşamada bölgede sağlık sistemi çökmüştür. Pandemi ile mücadelede yeterli hazırlıklar yapılmamıştır. Yanlış sağlık politikaları nedeniyle meslektaşlarımızı, sağlık çalışanlarını, yurttaşları kaybediyoruz. Unutmayacağız!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap