SON DAKİKA



Haber > Gündem > Tanıdıklarınızı ifşa edin

Tanıdıklarınızı ifşa edin

10 Ağustos 2016 Çarşamba - 15:04




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye İhracatçılar Meclisi üyeleriyle istişare toplantısında açıkmalamarda bulun





İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Anayasanın verdiği yetkileri sonuna kadar kullanmaktan asla çekinmedim. Gerektiğinde Bakanlar Kurulu'nu topladım. Hiçbir zaman kim, ne der diye düşünmedim. Doğru olduğunu düşündüğüm bütün konularda düşüncelerimi ifade ettim. Ne zaman ki bu olay gerçekleşti, şimdi birçok kesim anladığını ortaya koymaya başladı. Yaşadığımız her önemli hadiseyi iş adamlarıyla ve ihracatçılarımızla paylaştık. TİM'in geçmişine baktığımda Cumhurbaşkanı'yla önceden ne kadar görüşüyorlardı bilemiyorum ama ben buna özen gösterdim. Ülkeyi beraber ayağa kaldıracaktık, buna inanıyordum. Bugün de son gelişmeleri yine sizlerle değerlendiriyorum.

İnanıyorum ki çok kısa zamanda Rusya ile aramızdaki ekonomik ilişkileri giderecek ve bunu aşma fırsatını bulacağız. Değerli ihracatçılar en son Haziran ayında sizlerle berabere gelmiştik. O toplantıda gündemimizde Almanya Parlamentosunda sözde Ermeni soykırımla ilgili alınan karar vardı. Bugün ise 15 Temmuz hadisesi sebebiyle birlikteyiz. 15 Temmuz nasıl karanlık bir gece olarak başladıysa 16 Temmuz da aydınlık bir gün olarak doğdu. Milletimiz, her siyasi görüşten insanıyla tankların karşısına büyük bir inançla dikilmiştir. Bu millet güçlü bir millettir.

Bir millet eğer yöneticisine güvenemezse o milletin hali ne olur. O güvenceyi milletimize verebilmemiz için bunların üzerine gitmemiz gerekiyor. Ben bir Cumhurbaşkanı olarak en yakın iş arkadaşımı kaybettim. 16-17 yaşındaki yavrumuz da o mertebeye yükseldi. Bu işi adalet çerçevesinde hesabını soracağız. Şanlı tarihimiz adeta yeniden canlanmış, asırlar öncesinin kahramanları milletimizin sinesinde canlanmıştır. Milletimiz darbecilere tarihi bir ders vermiştir. Ne diyor FETÖ'nün sözde silahşörleri, "Bu millet sokağa çıkamaz, silahın önüne geçemez". Benim milletim tankların önüne geçti ve gövdesi parçalanırcasına hanım kardeşim bize Nine Hatunu hatırlattı ve şehit oldu.

Bu süreçte iş dünyası da ihracatçılarımız da sağlam bir duruş sergilemiştir. Bir yandan hükümetin yanında olduklarını belirten iş adamlarımız, bir yandan da ihracatlarına devam etmişlerdir. Darbe girişiminin ertesi gününde TİM'in vazifesine sarılmasını ben çok önemli görüyorum. Onlar bu ülkeyi değil, biz onları çökerteceğiz. O camiadan arkadaşlarınız olabilir, bunları ifşa etmeniz lazım. Bu vatandaşlık görevi borcudur.


Bunlar her yere virüs gibi girmişler. Ülkesine ve milletine acımayana bizim acıma hakkımız yoktur. Zalime merhamet, mazluma eziyettir. FETÖ mensuplarının başını tıpkı PKK ve DAEŞ mensupları gibi ezmekte kararlıyız. Örgütün finans kaynaklarını da kurutursak başarılı olabilir.

Bu devletin kurumlarında nasıl bunların haraca bağladığını şimdi çok daha açık görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde de ifade ettim, bu örgüte giden her kuruş bu millete sıkılan bir kurşundur. FETÖ mensuplarını bütün unsurlarıyla içinizden temizleyeceğiniz konusunda ben sizlere güveniyorum.

İhracat ve turizmde yaşanan daralmanın telafisini de düşünüyoruz. Örneğin, 11-17 Temmuz arasında 2,1 milyar olan ihracatımız bir sonraki hafta 2,4 milyar dolara ulaşması iyiye işarettir. Rakamlar 2015 yılı performansının altına düşülmeyeceğini gösteriyor. Ekonomi ile ilgili olan Bakanlarımızın bu dönemde sizinle olan dayanışması çok daha önem taşıyor. Bu süreç içerisinde atacağımız bazı adımları paylaşacağız. Finans sektöründe bazı engellemelerin olduğuna dair bilgi edindim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap