SON DAKİKA



Haber > Gündem > Taşerona verdiğiniz sözü tutun!

Taşerona verdiğiniz sözü tutun!

22 Haziran 2015 Pazartesi - 10:24




Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Karayolları’nda çalışan 6 bin 417 taşeron işçiye verilen kadro müjdesi yarım kaldı.





Kadro sözü ile umutlanan taşeron işçiler, 3 aydır maaş alamayarak şok üstüne şok yaşıyor. İşçiler, “Koalisyonu kurun, sözünüzü tutun, paramızı verin” diyor.

MÜJDE YARIM KALDI

AK Parti, seçim öncesi Karayolları işçilerinin oyunu almak için cazip vaatlerde bulunmuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Karayolları işçileriyle bir araya geldiği toplantıda, "Bugün sizlerle hem bir bayram kutlaması hem bir müjde için bir aradayız. Karayolları’nın 6 bin 417 işçisinin kadrosu hayırlı olsun” sözleriyle müjdeyi vermişti. Davutoğlu’nun sözleriyle büyük sevinç yaşayan işçiler 3 aydan bu yana hayal kırıklığı yaşıyor.

3 AYDIR MAAŞ YOK

3 aydır maaşları yatmayan işçilere kadroya da Ağustos ayında geçecekleri sözü verildi. Yaşanan bu duruma isyan eden işçiler, “Başbakanımız bize müjdeyi verdi ancak taşeron firma bu müjdeyi kursağımızda bıraktı. 3 aydır maaşlarımız ödenmiyor ve evimize ekmek götüremez olduk. Ramazan ayı geldi, bir kumanya göremedik. Önümüz bayram ve maaşlarımızın yine de yatmayacağını öğrendik” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

DEVLET VERİRSE

İşçilerle bir araya gelen firma yetkilileri ise kendilerini savundu. Yetkililer, “6 yıldır Karayolları’nın işini yapıyoruz. Bu zamana kadar sorun yaşamadık. Ancak son dönemde hakedişlerimizi alamadığımız için sizin paranızı ödeyemedik. Devlet bize ne zaman para verirse biz de size o zaman para vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap