SON DAKİKA



Haber > Gündem > Trabzon şehri nasıl bir vekil istiyor?

Trabzon şehri nasıl bir vekil istiyor?

12 Şubat 2015 Perşembe - 10:36








2015 genel seçimleri öncesinde Trabzon'dan milletvekili adayı olmak için birçok isim gündemde. İsmi geçenlerin bir kısmı şehirde bürokrasi kesim harici bilen ve tanıyan yok. Bir kısmını ise şehirde tanınırlığı oldukça yüksek. Peki, şehir bu dönem nasıl bir milletvekili profili istiyor?

Bunu birkaç gündür şehirde yaşayanlarla uzun uzun konuştuk, hatta kendi çabaları- mızla bir araştırma yaptık. Bu dönem şehrin beklentileri oldukça fazla. Peki, şehir neyi bekliyor? Öncelikle şehir adına öngörüsü yüksek isimlerin olması bekleniyor. Bunun yanında şehri her alanda tanıyan, bilen bir profil isteniyor. Bölgeci milletvekilliği değil şehrin bir bütünüyle anılacak isimler isteniyor.

Bunun yanında şehrin kısa vadede çözülecek hizmetleri Ankara'da gücünü kullanıp alabilecek isimler olmalı. Bunun yanında şehrin ticari, eğitim, sağlık, ulaştırma, turizm sorunlarını çözebilecek isimleri halk bu dönem Trabzon’da milletvekili görmek istemiyor.

Vatandaş diyor ki, "Bu dönem se- çimler her siyasi parti adına önemli. Bu dönem partiler kadar isimler de önem arz etmeli. İktidar partisinde bir önceki seçimlerde Tayyip Erdoğan faktörü vardı. Bir metinle bitiriyordu. Fakat şimdilerde bu nedenle şehre hizmete talip olanlar bu kriterleri de unutmamalı."

KAYA SAHAYI BOŞ BIRAKMIYOR


CHP'nin her kademesinde görev alan ve son olarak Ortahisar ilçe başkanı iken görevinden istifa edip milletvekili aday adayı olan Ahmet Kaya sahada milletvekili gibi çalışıyor. Kaya CHP'de belki de şehrin sorunlarını son dönemde ne fazla dile getiren isim olmuştu. Kaya geçen dönem Trabzon’dan milletvekili adayı olmuş fakat meclise gidememişti. Buna rağmen il- çelerle hukukunu ve bağını koparmayan Kaya’ya sadece Ortahisar’dan değil ilçelerden de ciddi bir destek geliyor. Kaya Trabzon’da Milletvekili Volkan Canalioğlu'ndan sonra halkla belki de üst düzey iletişim kurabilen bir kişi. Bakalım Ahmet Kaya bu dönem istediğini alabilecek mi?

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap