SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yedek milletvekilliği Anayasa teklifinden çıkartıl

Yedek milletvekilliği Anayasa teklifinden çıkartıl

28 Aralık 2016 Çarşamba - 08:41




AK Parti ve MHP'nin daha önce üzerinde uzlaştığı 'Yedek milletvekilliği' komisyon görüşmelerinde önergeyle anayasa teklifinden çıkartıldı.





Anayasa Komisyonu, yeni anayasa görüşmelerinde yedek milletvekilliği önergesinin bulunduğu 5. madde tekliften çıkartıldı.

TEKLİFTEN ÇIKARTILDI

TBMM Anayasa Komisyonu'nda, AK Parti'nin Anayasa değişiklik teklifinden "yedek milletvekilliğine" ilişkin düzenleme çıkarıldı. Komisyonda ayrıca milletvekilliği seçimlerinin 4 yıldan 5 yılda bir yapılmasını öngören 4. madde kabul edildi.

6'INCI MADDE DE KABUL EDİLDİ

TBMM Anayasa Komisyonunda, AK Parti’nin Anayasa değişiklik teklifinin 6’ncı maddesi de kabul edildi.


Maddeye göre, TBMM’nin görev ve yetkileri; kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, bütçe ve kesin hesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek, para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek, milletlerarası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, TBMM üye tam sayısının beşte üç çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek, Anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek olarak belirlendi.

TARTIŞMA ÇIKTI

Görüşmeler sırasında AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner’in yaptığı konuşmanın ardından AK Parti ve CHP’li milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap