SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yeter artık diyebilmek!

Yeter artık diyebilmek!

22 Eylül 2015 Salı - 09:25








AKP NEDEN SESSİZ?

Anayasa, yasa, kural tanımadığını açıklayan cumhurbaşkanı, koalisyon kurulmaması yolunda açık telkinlerde bulunuyor. "AK Parti-CHP koalisyonu yürümez", "Bahçeli’yi muhatap almam", "Beştepe’nin yolunu bilmeyenlere hükümet kurma görevi vermem" diyor. "Türkiye’nin yönetim biçimi değişti. Anayasa buna göre değişmeli" diyerek anayasal sisteme karşı darbe yaptığını açıklıyor. Her fırsatta siyasete, bürokrasiye, hükümet ve AKP’ye müdahale ediyor; saray kadrosuyla Türkiye’yi o yönetiyor. Türkiye’nin zor günlerinde siyaseti de, devlet yönetimini de, toplumsal barışı da zehirleyici, kin ve nefreti egemen kılıcı bir üslupla memleketi geriyor.

İşin en vahim tarafı, iktidar kanadından ve AKP’den bu gidişe dur diyecek; yanlışlara, anayasa dışı müdahalelere karşı ses çıkartacak, keyfi yönetime ve anayasaya karşı darbeye karşı itiraz edecek kimsenin bulunmaması.

Biatla, teslimiyetle demokrasi aynı yerde olamaz. Liderin her söylediğini kutsal-ilahi bir emir gibi görüp, her yaptığını alkışladığınızda, aslında ortada demokrasi ve özgürlükler adına kalan kırıntıları da yok ediyorsunuz.

Ülke, devletin tepesinde oturan anlayışla büyük bir felakete giderken ses çıkarmayan, yanlışlara itiraz etmeyen, doğruları söyleme cesaret gösteremeyenler de, bunun sonuçlarından doğrudan sorumlu olacaktır.


SEÇİME ERTELEMEK VE FİİLİ PADİŞAHLIK

Çatışmaların yaygınlaştığı, güvenlik riskinin arttığı, kanın döküldüğü ortamda seçimlerin yapılıp yapılmayacağı belirsiz.

Erken seçimlerde olağan seçimdeki tablonun çıkma olasılığı güçlenirse, terör ortamının yaygınlaşmasının yolu açılarak seçimler ertelenebilir mi? Memlekette olağanüstü durum yaratılıp yönetim tamamen Saray’ın eline geçebilir mi? Anayasanın askıya alındığı Türkiye’de her şey, her türlü senaryo ve komplo mümkün!

BAHÇELİ NE YAPIYOR?

Hadi HDP ile aynı yerde olmamayı anladık. Neredeyse tüm koalisyon önerilerine kapalısınız, bunu da anladık. Daha 7 Haziran akşamı erken seçim çağrısı yaptınız, bunu da anladık. Peki ya, "Bu koşullarda erken seçim olmaz" da neyin nesi?


Hiç bir koalisyona girmeyeceksiniz, bütün önerileri geri çevireceksiniz, CHP size Başbakanlık önerecek "rüşvet kabul etmem" deyip reddedeceksiniz, seçim de olmaz diyeceksiniz.

Peki ne istiyorsunuz?

Koalisyon yoksa, hükümet kurulamıyorsa, seçim de olmazsa, bunun Erdoğan’a "Memleketi al ve padişahlığını ilan et" demekten ne farkı var?

Bahçeli ve MHP bu zor günlerde çözüm üreten, gerekirse kendini aşan bir çizgiye oturmak zorunda. Siyasette bir açılıma ihtiyaç var. Yoksa her yol Erdoğan’a çıkıyor!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap