SON DAKİKA



Haber > Gündem > Yıldırım'dan idam açıklaması

Yıldırım'dan idam açıklaması

30 Ekim 2016 Pazar - 08:25




Başbakan Binali Yıldırım'dan flaş idam açıklaması geldi. Yıldırım idam ile ilgili, "Tek başına kaldıramayız, uzlaşma şart" dedi.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın idam cezasının ‘yakında’ geri geleceğine dair açıklamalarını değerlendiren Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızın sürekli söylediği bir şey var: 'Halkın talebinin karşısında durulmaz.' Dolayısıyla idamın toplumsal bir talep olduğu biliniyor, 15 Temmuz darbe girişimiyle beraber ama unutmayalım ki idamı AK Parti'nin tek başına kaldırma imkanı yok. Dolayısıyla partilerle bir uzlaşma suretiyle ancak olabilecek durum" dedi.

"UZLAŞMA ŞART"

Başbakan Yıldırım, "İdam cezasının getirilmesine ilişkin, partilerle bir uzlaşı çabanız olacak mı?" sorusuna, "Gayet tabii" karşılığını verdi.

"DOĞRU DEĞİL"

Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Ekim respsiyonunda, "Bu işi uzatmak doğru değil" dedi.


Öte yandan Ankara'da Yüksek Hızlı Tren Garı'nın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı, katılımcıların “İdam, idam, idam” diye tezahurat yapmasının ardından "Yakın, yakın merak etmeyin. Ben inanıyorum ki idam teklifi Meclis'ten geçecek. Ben de onaylayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap