SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > İşverene destek oluyoruz!

İşverene destek oluyoruz!

11 Mart 2016 Cuma - 17:26




AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, işverenlere maddi anlamda destek çıkan ve maliyet avantajı sağlayan ‘İşbaşı Eğitim Programı’ ile alakalı önem





Programın Trabzon’daki iş dünyasına önemli bir katkı sağlayacağını belirten Revi, “2015 yılında gerçekleşen ve bu yılda devam eden İŞKUR tarafından düzenlenen ‘İşbaşı Eğitim Programını’ şehrimizdeki işverenler açısından önemsiyoruz. Bu programla birlikte istihdamın arttırılması, iş sahibi olmak isteyenlerin mesleki yeterliliklerinin arttırılmasıyla birlikte iş adamlarımıza her zaman yanınızdayız mesajı vermekteyiz. Hem katılımcılar hem de işverenler açısından program çok yönlü düşünülmüştür” dedi.

İŞKUR’A KAYITLI TÜM KURUMLAR İÇİN

Programın işverene büyük bir teşvik sağladığını ifade eden Revi, “Program kapsamında işverenlerimiz herhangi bir maddi yükümlülük içerisinde olmayacaktır. En az iki sigortalı çalışanı bulunan ve İŞKUR’a kayıtlı tüm kurumlarda bu program uygulanabilir. 15 yaşını tamamlamış kuruma kayıtlı olan bütün işsizler ve öğrenciler bu programdan faydalanabilir. 320 gününe kadar düzenlenebilecek olan program süresi günde en az 5 saat ve katılımcının kabul etmesiyle birlikte 8 saati aşmayacak şekilde günün herhangi bir zaman diliminde uygulanabilir.”

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

İşverenlerin alacakları işçilerle alakalı İŞKUR’a başvurabileceklerini belirten Revi, “Kendi istedikleri bir kişiyi de işe alabilir fakat gerekli şartları sağlayıp sağlamadığına bakılarak İŞKUR tarafından onay gerekmektedir. En az 2 sigortalı çalışanı olan işverenlere özel bu programda 2 ile 10 arasında çalışanı olan 1, 11 ve üzeri çalışanı olan işveren ise 1/ 10 ‘u kadar katılımcı alabilmektedir. Katılımcıların da dikkat etmesi gerektiği hususlar var. İŞKUR üzerinden bu programla işe girenler program süresinin 1 / 10’undan fazla devamsızlık yapamıyor, 24 ay içerisinde en fazla 320 gün programdan faydalanıyor. En önemlisi program bittikten sonraki 3 ay içerisinde başka bir İŞKUR programından faydalanamıyor” şeklinde konuştu.


2016 YILINDA HEDEF 1860 KATILIMCI

Kayıtların İŞKUR Şubelerinden ve yine kurumun internet sitesinden yapılabildiğini ifade eden Revi, “Programın sonrasında 18-29 yaş arası katılımcıların program düzenlenen meslekte ve 3 ay içerisinde işe alınması halinde imalat ve sanayi sektöründe 42 ay, diğer sektörlerde ise 30 ay süreyle işverene sigorta prim desteği sağlanabilmektedir. 2015 yılında İşbaşı Eğitim Programında hedef 750 kişiydi ve gerçekleşen ise 1708 kişi oldu. 2016 yılında ise hedef 1860 kişi olarak belirlendi, Ocak ve Şubat aylarında 570 kişi bu programdan faydalandı” dedi. Revi, konuyla alakalı daha detaylı bilgilerin İŞKUR Şubelerinden alınabileceğini belirtti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap