SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Adaylar hariç 4 ismin dosyası Ankara'ya gidecek

Adaylar hariç 4 ismin dosyası Ankara'ya gidecek

08 Ocak 2021 Cuma - 10:28




AK Parti’de dün il başkanlığı için temayül heyecanı yaşandı. İl Başkanlığı için adaylar büyük heyecan yaşarken, aday adayları haricinde genel merkeze 4 isimin gittiği konuşuluyor





AK Parti’de Haydar Revi’nin Trabzon il başkanlığına aday olmayacağını açıklamasının ardından başlayan süreç, partiyi iyice kongre havasına soktu. Selahattin Çebi, Hakan Terzioğlu, Metin Kaya, Hasan Dilekoğlu Enes Arslan gibi isimler aday adaylıklarını açıkladı. Dün ise AK Parti il binasında çok sayıda partili, STK temsilcisi, partinin kurucu isimleri temayül yoklamasına katıldı.

Birbirinden güçlü isimlerin yer aldığı temayülde büyük heyecan yaşanırken, aday adaylığını açıklayan isimlerin dışında, genel merkeze dosyası giden 4 isim bulunuyor.  Edinilen bilgiye göre bu sürpriz isimlerden biri eski Milletvekili Milli görüşten gelen Asım Aykan. Aykan gibi, Genel Merkez’in işaret edebileceği diğer isimler, AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti 6’ıncı sıra milletvekili adayı Ergin Aydın ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Ergan… Ergan’da il başkanlığı koltuğuna yakın isimlerin başında geliyor. Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi ismi ise aday adayları arasında favori olarak öne çıkıyor.


SADECE TEMAYÜL…

Dün yapılan temayülü değerlendiren AK Parti Rize Milletvekili ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Karadeniz Bölge Koordinatörü Muhammet Avcı, temayül sonuçlarının tek başına belirleyici olmadığını ifade ederek önemli açıklamalarda bulundu. Avcı, “Temayül elimizdeki tek belirleyici unsur değil, sadece elimizdeki güçlü belirleyici unsurlardan bir tanesi. Ancak bunun yanında biz burada yüz yüze görüşmelerimiz var. O görüşmelerden çıkan sonuçlar var. Tebdil-i kıyafetle sahada yaptığımız çalışmalar var.

Milletvekilli, arkadaşlarımızın, koordinatör arkadaşlarımızın sahada yaptığı çalışmalar var. STK’larla yaptığımız çalışma var. Elimizde onlarca veri var” diye konuştu. “Kongrene zaman?” sorusuna da cevap veren Avcı, “Kongre tarihiyle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın programına göre belirleyeceğiz. Rize ve Trabzon İl Kongrelerimizi inşallah sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla aynı gün planlıyoruz” dedi.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap