SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ahmet Metin Genç; 'İşin sırrı samimiyet'

Ahmet Metin Genç; 'İşin sırrı samimiyet'

15 Şubat 2019 Cuma - 12:50




Ortahisar Belediye Başkanı Genç Karadeniz'e konuştu





Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “Yeni dönemde de hemşehrilerimiz tercih ederlerse, aynı heyecanla hizmete devam edeceğiz. Hizmet heyecanımız çok şükür 2004'teki gibi... Bizi bugünlere vatandaşımızla aramızdaki samimiyet ve muhabbet getirdi” dedi

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Cumhur İttifakı’nın izlediği yoldan, belediyeciliğe, görev süresine, yerel ve genel siyaseti masaya yatırdık. Genç, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhur İttifakı’nın mecbur hale geldiğini ifade ederek, “Cumhur İttifakı seçimden sonra da devam edecek” dedi.

Siyaseti samimiyet üzerine kurduklarını ifade eden Başkan Genç, “Belediye başkan adayı gösterilmeseydim dahi vatandaşlarımızın içinde alnı ak bir şekilde gezecektim” diyerek yeni dönem için de çarpıcı mesajlar verdi. Vatandaşla olan diyaloğuyla da dikkatleri üzerine çeken Başkan Genç ise sevilmesinin sırrını böyle açıkladı: ‘İşin sırrı, samimiyet…’

İşte o röportaj:

TÜRK MİLLETİNİN DEĞERLERİYLE…


31 Mart'ta yapılacak yerel seçimin ülkemiz demokrasisine ve yerel yönetimlere hayırlı olmasını diliyorum. AK Partimiz 2001 tarihinde muhafazakar, demokrat iki ana ilke üzerinde kurulan, milli ve manevi değerlerin bünyesinde toplandığı demokrat bir yapıyla beraber kurulmuş. Milliyetçi Hareket Partisi de milli ve yerli değerleri bünyesinde toplayan bir parti. MHP'nin kuruluş felsefesinde de ırka dayalı olmamakla beraber, milli ve manevi değerlerimizi bütüncül manada koruyarak Türk milletinin bu değerleriyle beraber hüküm sürmesini amaçlayan bir parti. 

KAYNAŞAN BİR İTTİFAKLARI YOK

Zaten iki partinin ana akımları itibarıyla görüşleri ve müşterekleri çok çok fazla. Diğer taraftan sosyal değerleri benimsemiş Cumhuriyet Halk Partisi, bir taraftan da yeni bir açılım yapmak isteyen ama kendini belli bir ideolojiye oturtamamış bir hareket görüyoruz. Orada da seçime dönük bir ittifak var ama kaynaşan bir ittifak olduğunu söyleyemeyiz. Cumhur İttifakı’nın meydana gelmesinde tesir eden önemli bir etken var. Bir araya gelişi mecburi kılan bir sebep var.  O da 15 Temmuz'da devleti bütünüyle ele geçirmek isteyen anlayışa karşı kurulmuş bir ittifak. 

DEVLET BİZDEN ALINMAK İSTENDİ


15 Temmuz'da sadece devlet emperyal güçlere teslim etmek istenmemiş, başka bir şey daha yapılmak istenmiş, devlet yargısıyla, ordusuyla, emniyetiyle ele geçirilmek istenmiş. Devlet bizden alınmak istenmiş, biz 15 Temmuz'da 259 şehidimizle beraber demokrasiyi ama esasında devletimizi kurtardık. Bundan sonra da bu emperyal güçlere karşı milli duruşunun ilelebet devamını teminen iki parti başkanı bir araya geldi. O nedenle Cumhurbaşkanı diyor ya, "pazara kadar değil, mezara kadar." Yani bunu bir seçim ittifakından öte bir ittifak olarak düşünmek lazım.

BÜYÜK ORANDA EKSİKLİK GÖRDÜM

Alt birimlerdeki belediyecilik işlerini ise itfaiyecilik gibi ilçelere bırakması. Düzköy'ün itfaiyesinden Trabzon'daki Büyükşehir niye sorumlu olacak? Şalpazarı'nın Geyikli beldesinin cenaze işlerinden Büyükşehir’in mi sorumlu olması lazım? Pratikte bu yasanın eksiğini fazlasını gördüm. Belediyelerin gelirleri 10 lira ise, bu gelirlerin Trabzon, Mardin, Ordu gibi coğrafyası dar olan şehirlere dağıtılırken biraz daha objektif kriterler konulmasını istedik. Yoksa bu yasalar bu şekilde kaldığında büyükşehirler büyük oranda büyüyecek, küçük şehirler de daha az büyüyecek. Bunları söyledik. Yeni dönemde de hemşehrilerimiz tercih ederse, aynı heyecanla hizmet etmeye devam edeceğiz. Hizmet heyecanımız çok şükür 2004'teki gibi... 

MURAT BEY’LE UYUM iÇiNDEYiZ


AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Zorluoğlu ile bir uyum sağladığını dile getiren Ortahisar Belediye Başkanı Genç, şunları kaydetti: “Görüşmelerimizle ahenkli bir dönem olacağını güvenle ifade etmek istiyorum. Kendisi de ‘Proje kitapçığına ilçe belediyelerinin yaptığı projelerden koyacağım’ dedi. Bu güzel bir yaklaşımdır, ahenkli bir yaklaşımdır. Siyaseti samimiyet üzerinde oturtursanız yani projelerini yaptığınız zaman ya da yapamadığınız zaman da samimi iseniz insanımız o özelliğinizden dolayı eksikliğinizi örter.”

HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK DEĞİL

Bir şeyler yapabildik, bazılarını yapamadık, yasal gerekçelerimiz, farklı gerekçelerimiz oldu. İnşallah, 31 Mart'tan sonra da bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz. 2014 yerel seçimlerinde açıkladığım proje kitapçığı bizim karnemizdi. O dönemde dedim, bu bizim karnemiz. ‘Görev süremizin sonunda bu karneyle beraber Trabzonlu hemşehrilerimin karşısına çıkacağım’ dedim. Ben, bu projeleri görüp oyunu aldığım bütün seçmenlerime karşı sorumluyum. Şimdi burada olup da yapamadıklarımız da var, burada olmayıp da yaptıklarımız da var. Hepsini şeffaf bir şekilde açıkladım. Netice itibarıyla şeffaf olmamız lazım. Yapamadıklarımızı gerekçeleriyle anlatmamız lazım. Her şey güllük gülistanlık değil. Eksiklerimiz de var, dün vardı, bugün de var, yarın da olacak. Ama samimiyetimizden hiçbir hemşehrimizin kuşkusu olmasın.

BiZE DiZ ÇÖKTÜRMEK iSTEDiLER


Biz devletler kuran, İslâm'ın bayraktarlığını yapan, iddiası olan bir milletiz. Bir Norveç, Finlandiya gibi değiliz. Bize tabiri caizse diz çöktürülmek istendi. Eski sistemlerle yönetilmek istendik. Cumhur İttifakı’nın gerekçesi budur. Bu seçimlerdeki ittifak da bu türden bir ittifaktır. Yoksa AK Parti'nin şu ilde şu kadar oyu var, MHP'nin şu kadar oyu var, bir araya gelirlerse burayı alırlar anlayışıyla oluşturulmuş bir ittifak değil. Millet İttifakı seçim sonuçlarına göre yeni sistemi tartışmaya açmak istiyor. Biz ise bu sistemi tahkim etmeye çalışıyoruz. Tabi her yerde motomot ittifakın uygulandığını söyleyemeyiz. Çünkü, yerel seçimler olduğu için adayların figürü de önemli. Biz, Trabzon'da ise MHP il başkanı ve Ortahisar ilçe başkanını ziyaret ettiğimizde Cumhur İttifakı için net ve kararlı duruşlarını ortaya koydular.

İHTİYAÇLARI KARŞILAMIYOR

Büyükşehir Yasası şu anda ihtiyaçları karşılamıyor. İlçe belediyesi olarak daha az yetkiliyiz. Yani yüz üzerinden 83 yetki Büyükşehir Belediyemize verilmiş, 17 yetki ilçe belediyesine verilmiştir. Bu ne demektir? Bu yasa büyükşehirlerin hegemonyasında hazırlanmıştır. Bunu her platformda söylüyorum. Benim anladığım Büyükşehir Yasası Trabzon ölçeğinde fayda getirmesi için, büyükşehir belediye başkanımızın üst ölçekte kalıp bütün ilçelerin koordinasyonunu sağlaması, bütün ilçelerimizin imar bütünlüğünü sağlaması, ekonomik trende uygun yatırımların şehre taşınması, şehrin üretimiyle ilgilenilmesi, bu ölçekte kalması...

BiR LiRA KAMU ZARARI ÇIKMADI

Belediye başkanlığına aday gösterilmese dahi halkın arasında alnı açık bir şekilde yürüyeceğini dile getiren Genç, "Belediye meclisimizde bütün partilerimizin temsilcileriyle çok güzel bir çalışma dönemi geçirdik. Yaptığımız bütçeler Sayıştay denetimlerinden sorunsuz geçti. Sayıştay denetimlerimizde Allah'a şükür ki, belediyemizin 1 lira kamu zararı çıkmamış. Ve bir lira memur zimmeti çıkmamış. Çok şükür... Bugün aday olmasam dahi alnım açık yürüyecektim. İnşallah, yeni dönemde de bu şehrin her sokağında bu şekilde yürüyeceğiz. Murat Zorluoğlu Bey ile bir projeksiyonumuz var. Bunu Büyükşehir Belediye başkanı adayımızla da özel toplantılarda birkaç kez paylaştık" dedi.  


BİR ÇİVİ ÇAKANDAN ALLAH RAZI OLSUN

Hepimiz bu şehrin insanı değil miyiz? Çok şükür ki, bu şehri demokrasimiz adına yönetme adına yönetmeye talip olanlar MHP'li Şalpazarı Belediye Başkanı adayı var, CHP'li Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik Bey var. Hepsiyle yardımlaştım bu dönemde. Orayı CHP'li belediye başkanımız yönetiyor diye Trabzon toprağı değil mi? Bu şehre bir çivi çakan herkesten Allah (C.C) razı olsun demiyor muyuz? Herkesle, her siyasi partiyle görüşeceğiz. Bunda ne mahsur var? Kaldı ki bu demokrasiye katkıdır. Bütün siyasi partilerimizle görüşüyoruz, onların katkılarını alıyoruz. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap