SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Araklı Belediye Başkanı Çebi’den flaş açıklamalar… ''Bağımsız aday olmam''

Araklı Belediye Başkanı Çebi’den flaş açıklamalar… ''Bağımsız aday olmam''

Karadeniz Özel

13 Kasım 2023 Pazartesi - 10:43




2009, 2014 ve 2019 mahalli idareler seçimlerinde sandıktan zaferle ayrılan ancak 3 dönem kuralına takılan Başkan Çebi, “Kesinlikle bağımsız aday olmam, partimin emrindeyim” dedi





SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile AK Parti’de 3 dönem kuralı 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde uygulanacak. 2009 yılında belediye başkanlık koltuğuna oturan ve 3’üncü dönemini dolduran Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

SÖZ KONUSU DEĞİL

Başkan Çebi, 3 dönem kuralına takıldığı için bağımsız aday olup olmayacağı yönündeki söylentilere net cevap verdi. Çebi, “Bizi bu görevlere genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız, genel merkezimiz layık gördü. Kesinlikle bağımsız aday olmam. Söz konusu bile olamaz” dedi.

NE DERSE O OLACAK

3 dönem kuralı ile ilgili de konuşan Başkan Çebi, “Görünüşe göre 3 dönem kuralı bu dönemde işleyecek gibi. Ama henüz net değil. Her ne olursa olsun ben partimin emrindeyim. Cumhurbaşkanımız ve genel merkezimiz ne derse o olacak” ifadelerini kullandı.

5 İSİM ÖN PLANDA

Öte yandan Araklı Belediye Başkan adaylığı için AK Parti’den şu isimler ön planda: Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, belediye başkan aday adayı Çetin Çebi, İlçe Başkanı Şaban Bıyık, Araklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Öztorun ve Coşkun Çebi.

HABER: SAFİYE SELÇUK 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap