SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Arda Demirel 'Kemaraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi Fiyasko!'

Arda Demirel 'Kemaraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi Fiyasko!'

27 Aralık 2023 Çarşamba - 16:58




Arda Demirel Trabzon Ortahisar belediye meclis üyesi aday adaylığını açıkladı





Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gençlik kollarından yetişen Arda Demirel, Trabzon Ortahisar Belediye Meclis üyesi aday adaylığını resmen duyurdu.

Demirel, açıklamasında, ''Gençlik yıllarımdan itibaren parti içinde emek vererek edindiğim deneyimler, parti büyüklerimden aldığım değerli bilgilerle şekilleniyor. Partime duyduğum inanç ve halkımızın beklentilerine olan sorumluluğum doğrultusunda, sevdası olduğum bu güzel şehrimize hizmet etme arzusuyla, yerel yönetimde daha etkin bir rol üstlenmek için belediye meclis üyesi aday adayı olmaya karar verdim'' dedi

KEMERALTI PROJESİ HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

Trabzon Ortahisar Belediye Meclis üyesi aday adayI Arda Demirel ;

Trabzon'un tarih kokan dokusunu koruma iddiasında olan Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi, başından beri bir hayal kırıklığına dönüşmüş durumda. Trabzon'un ilk ticaret alanlarından olan Kemeraltı, tarihi misyonuna uygun bir şekilde canlandırılamayarak adeta bir ihmal örneği olmuştur.

Projenin, "3 etaplı" bir yapıya sahip olması umut vericiydi. Ancak gerçeklik, bu umutların yerle bir olduğunu gösteriyor. İlk etap, Ortahisar Belediyesi tarafından başlatılmış olabilir, ancak ne yazık ki, bu aşama bile gereken özeni gösterememiş, sorumluluklarını yerine getirememiştir. İlk etapta oluşan eksikliklerin düzeltilmesi adına Kültür Bakanlığından ödenek alınacağı söylenmişti. Ancak bu ödenek, neredeyse bir masal gibi gerçekleşmedi. Paraya olan yetersizlik bahanesiyle, ortada ciddi bir sorumluluk kaçışı yaşanmaktadır.

Kemeraltı ve yakın bölge esnafının projeyi benimsemesi, bir dernek kurarak sürecin sürdürülebilirliğine katkı sunma çabaları takdire şayandır. Ancak bu gayretler, ne yazık ki, yetersiz kalmış, çünkü proje yağmur yağdığında su baskınlarına karşı dayanıksız hale gelmiştir. Hangi çağda yaşadığımızı sorgulamamıza sebep olan bu durum, branda ile koruma gibi basit çözümlerle giderilmeye çalışılmış, ancak bu da maalesef geçici bir pansuman olmuştur.

Belediye Meclisi, eksikliklerin giderilmesi için Kültür Bakanlığından yeniden ödenek alınacağını belirtmiş, ancak bu sözde kararlılık, gerçek bir adıma dönüşmemiştir. Belediye, işi bilen insanların eksikliğiyle mücadele ettiği için denetim sağlanamamakta, yapılan işler adeta bir kontrolsüz kaosa dönüşmektedir.

Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin 2. Etabı, Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmiş olabilir, ancak bu devir işlevsel bir şekilde gerçekleşmemiş, hatta 2018 yılında yapılması planlanan ihale de gerçekleşmemiştir. Dört yılda bir adım atılamamış olması, proje için gösterilen vurdumduymazlığın resmidir.

Trabzon halkı ve bölge esnafı, bir umutla başladıkları bu projenin çürümüş temeller üzerine kurulduğunu görmek zorunda kalmıştır. Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi, bir ihanet ve ihmal örneğidir. Tarih kokan sokakları canlandırmak yerine, bu proje şehrin tarihine ihanet etmiş, gelecek nesillerin gözünde bir hayal kırıklığı olmuştur.

Beğendim
14
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap