SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Gümrükçüoğlu "Tek tesellimiz can kaybı olma

Başkan Gümrükçüoğlu "Tek tesellimiz can kaybı olma

10 Eylül 2018 Pazartesi - 15:28




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, seyir halindeyken ortadan ikiye ayrılan körüklü otobüs hakkında açıklamalarda bulundu.





Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçü oğlu Türkiye’de yaşanan benzer kazaları örnek göstererek “Tek tesellimiz can kaybı olmamasıdır” ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu, bütün otobüslerin yeni olduğunu hiç bir zaman söylemediklerini söyleyerel “Toplu taşıma yapan otobüslerimizi hiç bir zaman eski otobüs kullanmadık. Bütün araçlarımız sıfırdır da demedik. 2010’dan beri sıfır aldığımız araçlar var. O zaman aldığımız otobüslerimiz sıfırdı ama klimalı değildi. Ozaamandan sonra imalatların hepsi klimalıolmuştur ve alınmıştır, alınmaya da devam ediyor. 172 otobüsümüz var 120 kadarı yeni. Bunların 11 tanesi tamamen devre dışı bırakılmak üzere raporlanmıştır ve raporlamnmaya devam etmektedir. Ayrıca süreç içinde tamamen yeni olmayan ama bakımı tamamen elden geçirilen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden sembolik rakamla aldığımız otobüsler vardır. Bunları en sıkışık olduğumuz zaman, Maç günleri gibi günlerde kullanmaktayız. Biz yeni otobüslerimizi halkın hizmetimize sunuyoruz. Otobüsün kaza geçirdiği an teknik kontolllerinin tamam olduğu önümdeki belgede var. En son yapılan araç muayenesinin raporları da burada. 29 Marrt 2018’de rutin kontrolü yapılmış,bir sonraki araç muayene tarihi 29 mart 2019 dur. incelememizde bir eksiklik yoktur. Ancak bizim gözümüzden kaçan bir durum için KTÜ’ye başvurmuş bulunmaktayız.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap