SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Başkan Zorluoğlu Trabzon'da Boztepe'ye yapılacak projenin detaylarını açıkladı!

Başkan Zorluoğlu Trabzon'da Boztepe'ye yapılacak projenin detaylarını açıkladı!

11 Mayıs 2023 Perşembe - 11:41




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Boztepe Kentsel Tasarım Projesi ile ilgili olarak konuştu.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Boztepe'de yapılacak yeni projenin detaylarını açıkladı.

Bakan Adil Karaismailoğlu'nun basın ile buluştuğu programda söz alan Murat Zorluoğlu şöyle konuştu;

Trabzon'daki değişim ve dönüşüm artık şehir dışından gelenler tarafından da fark ediliyor. Trabzon'u daha yaşanabilir bir şehre dönüştürme yönünde istişareler devam ediyor.

Haziran ve Temmuz ayında açılışlar devam edecek. Otogar, kadınlar hali, bilim merkezi, avrasya pazarı, iskender paşa otoparkı tamamlanmak üzere. Altyapı projeleri büyük oranda tamamlandı.

Geçtiğimiz yıllarda birinci etabına başladığımız ve yüzde 70 seviyesinde olduğumuz Yeni Çömlekçi projemiz vardı. Eski Çömlekçi'de kamulaştırma ve yıkımlar yapıldı. 485 binanın 452 tanesini yıktık. Geri kalan 31 tane tescilli yapı var. 2 tane de kalan bina var. yaklaşık 900 milyon lira kamulaştırma maliyeti ödendi. Çalışmalar devam ediyor. Birinci etapta yüzde 70'ler civarında. 2.3 hektarlık alanda 131 konut, 19 dükkan ve çok sayıda otopark projeye kondu. Altyapı ve çevre düzenlemesi devam ediyor. Yıl sonuna kadar burası tamamlanmış olacak.

İkinci etap ile ilgili olarak ise, yaklaşık 6 hektarlık alan 7 bölgeye ayrıldı. Farklı fonksiyonlar var bu bölgelerde. 34 blokta 221 konut ve 331 bağımsız bölge yapılacak ikinci etapta. 

7 tane tescilli bina onarımı var. 14 blokta 43 ticari bağımsız bölge oluşturulacak. Projeler hazır. İhale çalışmaları da devam ediyor.

Yüksek binalar değil, daha ziyade Çömlekçi'nin tarihi dokusna uygun yapılar oluşturulacak. Mahalle kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz.

Buranın bir başka özelliği de meydanla birleşmesi. İskenderpaşa Otoparkını'nın aşağı kadar kotunu indirmek suretiyle Çömlekçi'den doğrudan otoparka giriş sağlayacak tünel inşaatımız var. Bu da Temmuz'da tamamlanmış olacak inşallah.

Askeriyenin depoları ve benzeri yapıları vardı. Buralarla ilgili çalışma başlatmıştık. Savunma Bakanlığı ile yazışıp belli noktada kalmıştık. Sayın bakana şükranlarımızı arz ediyoruz. İnşallah Boztepe'de Ortahisar Belediyemizin güzel çalışmasından sonra biz de onun üst kısmını yeniden ele aldık. Geçmiş aylarda projelerini hazırlamıştık. Birinci etap bizim, ikinci etap askeriyenindi. Şimdi tek etap olarak düşüneceğiz. Boztepe'de yılların yorgunluğu var. Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında askeriyeye ait alanları alıyoruz ve karşılığında askeriyeye bazı inşaatlar yapıp teslim edeceğiz. Bir bütün olarak projeyi uygulamaya koyacağız. 

Boztepe'yi vatandaşımızın daha konforlu ve keyifle kullanacağı alana dönüştürme hedefimiz var. 70 bin metrekarelik alan. Şehrin görüntüsünü kirleten kule ve direkler var. Hepsini tek kulede toplayacağız. Bu kule aynı zamanda alt katında müze üst katında restoran olacağı şekilde halkımızın faydalanacağı özel bir mekan olacak. Çeşitli seyir kuleleri yapacağız. Seyir noktaları, cam teraslar, dinlenme noktaları olacak. Spor alanları olacak. Bir gökyüzü salıncağı, milli mücadele müzesi olacak.

Özellikle Ortahisar Belediyemizin seyir terası sonrası trafik problemi ortaya çıktı. Kalıcı çözüm otopark alanı oluşturmak. İlk etapta 300-350 araçlık 4 farklı noktada otopark planlaması var. Ganita'nın daha fevkinde bir çalışma olacak inşallah.

Yeni bir Boztepe, şehrin insanlarını konuk edecek. Yeşili koruyacağız, ilave inşaat ve beton söz konusu olmayacak. Mevcut yapıları da ahşap şekilde kaplayıp hizmete devam ettireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap