SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Belediye çamura yattı!

Belediye çamura yattı!

13 Şubat 2019 Çarşamba - 10:36




Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde kadroya geçen taşeron işçilerin toplu sözleşmeden doğan 415 TL’lik maaş zammı kanun engeline takılınca Büyükşehir, A





 Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde taşeron firmadan çalışmakta olan Hizmet-İş Sendikalı 667 işçi kadroya geçince ortalık karıştı. 667 işçi, kadroya geçmenin ardından 415 TL’lik maaş zammı için harekete geçince Büyükşehir Belediyesi soluğu mahkemede aldı. İYİ Partili Davut Çakıroğlu, yaşanan soruna ilişkin, “TRABEL’in yüzde 98 iştiraki belediye olduğu için kamu iştiraki olarak gözüküyor. Eğer yüzde 50’nin altında olsaydı özel iştirak olurdu. Bu bağlamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iştirakin yüzde 98’i belediye olduğu için Hizmet-İş Sendikasına tespit ve toplu sözleşme hakkı verdi. Yapılan toplu sözleşmeden de 415 TL’lik maaş zammı doğuyor. Fakat giderayak yandaşları belediyeye toplayan ve aile şirketine döndüren Büyükşehir Belediyesi bu 415 TL’lik zammı vermemek için bakanlığı dava ediyor” dedi.

ORTAHİSAR ÖDÜYOR TRABEL

Yönetim Kurulu Başkanı Seyfullah Kınalı ise bakanlıkla mahkemelik olduklarını doğrulayarak, “TRABEL gibi eş değer şirketlere bir kanun çıkartıldı. Belediye şirketlerinin eğer bir sendikayla sözleşmesi varsa bu sözleşme süresi bitene kadar mevcut sözleşmenin şartları geçerlidir. Sözleşme süresi dolduktan sonra bakanlığın aldığı kararlar geçerli olacaktır. Kanun bunu diyor. Fakat Hizmet-İş Sendikası kendi açısından mağdur olduğunu düşünerek bakanlıktan toplu sözleşme hakkı alıyor ve bakanlıkta toplu sözleşme hakkı veriyor. Ortada kanun var ama öte yandan yetki veriliyor. Sonuçta çelişki doğuyor. Bakanlıktan kanuna rağmen nasıl yetki verdiklerinin bilgisini istedik. Bu süreçte de dava sürecini başlattık. Bakanlıktan gelecek olan açıklamaya göre kararlar revize edilir. Dava da geri çekilir. Esas olan işçinin refahıdır, hatalı olan bizsek geriye dönük ödeme de yapılır ama ortada bir yanlışlık varsa da düzeltilmelidir” açıklamasını yaptı. Öte yandan Ortahisar Belediyesi’nin 415 TL’yi ve enflasyon farkını işçilere ödediği öğrenildi.

Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap