SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Olaylar ve Yaşananlar - 08.11.2023

Olaylar ve Yaşananlar - 08.11.2023

08 Kasım 2023 Çarşamba - 10:06




Olaylar ve Yaşananlar - 08.11.2023





BEKAR KİME SİTEM ETTİ

Mustafa Bekar AK Parti Arsin kurucu ilçe başkanı. Aktif siyasette uzun yıllar bulunmuş bir isim. İki dönemdir Ortahisar Ziraat odası Başkanlığı görevini yürütüyor. Bekar, son yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek şu ifadeleri kullandı “Sayın Cumhurbaşkanımıza buradan çağrımızdır.. Tarımla iştigal eden çiftçilerimizin %75’i emekli yaşını doldurmuş ve bir vesileyle emekliliğe hak kazanmış vatandaşlarımızdır. Bu nedenle çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilerimizden %75 emeklidirler. Bu nedenle, yapılacak olan 5000 tl’lik ikramiyeden yararlanamayacaktırlar. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı emekli çiftçilerimiz alınan bu kararla mağduriyet yaşayacaklardır. Vereceğiniz bir talimat ile alınan bu karar revize edilerek emekli çiftçilerimizin bu mağduriyeti giderilmelidir. Bir defaya mahsus emekliler 5000 tl alacaklar denilmişti. Ben ulufe istemiyoruz diye eleştirdiğim bu durum gerçekleşti. Esnaf odalarına kayıtlı olanlar, ticaret ve sanayi odasına kayıtlı olanlar, ticaret borsasında kayıtlı olanlar, ziraat Odalarına kayıtlı olanlar, maaş alan emekli muhtarlar sigortalı olsun olmasın 5000 TL’yi alamayacaklar. Peki sizce alacak olan kaldı mı? Sorularını sosyal medya hesaplarından sordu. Bakalım Bekar soruları karşılık bulur mu?

CHP’DE PM GERGİNLİĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi Kongresi artık geride kaldı. CHP’de değişimciler ipi göğüsledi. Trabzon teşkilatları değişimden yana net tavır ortaya koydular. Yalnız Parti Meclisine ise önerdikleri isimler seçilemedi. CHP İl Başkanı Mustafa Bak Parti Meclisine uzun yıllar birlikte yol yürüdüğü Ali Türen Öztürk ismini önerdi. Yalnız eski milletvekili Ahmet Kaya da örgütten habersiz PM’ye aday oldu. Parti içince yeni bir tartışmanın da fitilini yaktı. PM’ye seçilemeyen iki isim yaptıkları açıklamalar ile birbirini suçlayıp açıklamalarda bulundular. CHP de Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak iki isim adaylık için konuşuluyor. Bu isimler Ali Türen Öztürk ve Ahmet Kaya. Bu ikili PM için birbiri ardına açıklama yaparken adaylık için birbirine karşı nasıl bir yol izleyecekler bekleyip göreceğiz.

SUİÇMEZ NEDEN “DEĞİŞİM” DİYEMEDİ?

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez kurultaydan önce çok açık bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu’nun destekleyip “değişim” zamansız diyerek karşı çıkmıştı. Aslında Suiçmez partide yaşanan sıkıntıları ve olumsuzlukları en iyi şekilde analiz etmiş, o da CHP’nin hem önümüzdeki yerel seçimde hem de sonraki seçimlerde iktidar olabilmesi noktasında yenilenmeye ihtiyaç olduğunu ifade etmişti. Fakat bunu teşkilatlarına yüksek sesle anlatamadı ve değişme karşı bir duruş sergilemiş gibi lanse edildi. Eski CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise çok net bir şekilde Özgür Özel’i destekleyerek tavrını ortaya koymuştu. Kaya ve Suiçmez arasında yeni bir polemik başlar mı bilemeyiz. Yerel seçimler öncesi her iki vekilde örgütlerine birlik ve beraberlik çağrısı yapıyor, parti içi hesaplaşma şimdilik rafa kalkacak gibi gözüküyor. Bize göre en yakın zamanda hem Sibel Suiçmez’in hem de Ahmet Kaya’nın teşkilatlarla birlikte kamuoyuna birliktelik fotoğrafı verip ne kadar samimi olup olmadıklarını göstermeleri gerek.

İYİ PARTİ’DE BÜYÜKŞEHİR İÇİN İKİ İSİM

 31 Mart Yerel seçimleri yaklaşırken siyasi partiler de adaylarını belirlemek için çalışmalarına yoğunluk verdi. Bu seçimde tüm gözler İYİ Parti’ye çevrilmiş durumda. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçimlere parti adayları ile girme kararı alsa da CHP kongresinden sonra Özgür Özel çiçek uzatması Millet İttifakının yeniden hayata geçeceği ifade ediliyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi için İYİ Partide iki isim ön planda partinin önceki dönem milletvekili Hüseyin Örs ile Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık bu iki ismi iyi parti ankete koyduğu ifade ediliyor. Hüseyin Örs milletvekili seçimlerinden sonra milletvekili olmasada sahada milletvekili gibi çalışıyor. Her etkinlikte Örs’ü görmek mümkün. Herkese her kesim ile samimi diyaloglar halinde olan Hüseyin Örs Hocanın bu tavrı partili.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap