SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözü Karadeniz’de! Yerel seçimler öncesi anketlerle nabız yokluyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gözü Karadeniz’de! Yerel seçimler öncesi anketlerle nabız yokluyor…

20 Eylül 2023 Çarşamba - 13:03




31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan direkt kendisine bağlı 15-20 kişiden oluşturduğu başta Büyükşehirler olmak üzere iller ve ilçelere gönderdiği kadrolar ile halk anketleri yaptırarak adaylık tespitleri yaptırdığı ortaya çıktı…





Aday belirlemede hata yapmak istemeyen Erdoğan’ın on beş günde bir periyodik şekilde yaptırdığı anketler külliyede bizzat kendisi tarafından değerlendiriliyor.
Erdoğan’ın ilk olarak kendisine her seçimde büyük destek veren fakat son seçimlerde oy düşüşü yaşanan Karadeniz ile ilgili rapor istediği ortaya çıktı. MHP’nin aday çıkardığı il ve ilçelerde AK Parti’nin aday çıkarmayacağı bu yönde çalışmaların sürdüğünü de belirtmek gerekir.
 
GÖZLER SAMSUN’DA
 
Karadeniz’in önemli Büyükşehirlerinden Samsun’da büyük bir hareketlilik yaşanıyor.  Hastalığına rağmen görevine devam eden mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir yeniden aday olabilmek için harekete geçmiş. Fakat bu kez işinin kolay olmadığı söyleniyor.
 
Eski Ticaret Bakanı Samsun Milletvekili Mehmet Muş’un da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının sürpriz olmayacağı konuşuluyor. Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın da son dönemi olması nedeniyle adaylık düşünebileceği kulislere sızan bilgilerden. Fakat partinin uzun yıllardır yükünü çeken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın isimlerden Fuat Köktaş’ın da potansiyel aday olduğu belirtiliyor.
 
Geçmiş dönemde Samsun siyasetinde yer alan Erdoğan Tok, Hüseyin Dündar,  bürokrasiden , Eski Samsun Valisi Osman Kaymak, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz’de adaylar arasında görülüyor. Son yıllarda Ankara kulislerinde adı en çok konuşulan isimlerden olan son anda milletvekili adaylık başvurusu yapmayan Koza Holding CEO’su ve Genel Müdürü Mahmut Çelik isminin de Samsun ve Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandığı görülüyor…
 
İşte anketlerde yer alan ve yer almayan isimlerle muhtemel Samsun Büyükşehir Başkan Aday Adayları; Mehmet MUŞ, Yusuf Ziya YILMAZ, Çiğdem Karaaslan, Mustafa DEMİR, Fuat KÖKTAŞ, Erdoğan TOK, İbrahim SANDIKÇI, Osman Kaymak, Mahmut ÇELİK, İshak TAŞÇI, Hüseyin DÜNDAR, Yaşar Karadeniz, Halit Doğan
 
DOĞU KARADENİZ İLLERİ…
 
Trabzon’da…

Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yeniden aday olmak için çalışırken, İstanbul için adı geçen eski bakan Adil Karaismailoğlu’na da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’u teklif edebileceği söyleniyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise Zorluoğlu’nun en önemli rakibi. Çünkü adı anketlerde Büyükşehir için ilk sırada çıkıyor…
Trabzon için bir başka iddia ise Vakıflar Bankası Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in de adaylığının konuşulması.
 
Ordu’da…

Eski Bakan mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir dönem daha aday gösterileceğini söylemek zor değil.
 
Keza Giresun’da…

Önemli işlere imza atan mevcut Belediye Başkanı Aytekin Şenliklioğlu’nun yeniden aday gösterilmesi banko gibi…
Aynı şekilde Gümüşhane’de Ercan Çimen’in, Bayburt’ta Hükmü Pekmezci’nin aday gösterilmesine kesin gözü ile bakılıyor.
 
Rize’de sürpriz olabilir.

Mevut Başkan Rahmi Metin yeniden aday gösterilir mi sorusu gündemde. Çünkü 14 Mayıs seçimlerinde CHP’ye milletvekilliği kazandırılması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı üzmüş durumda.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap