SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Devletin çeşmesinden su bile içmedim

Devletin çeşmesinden su bile içmedim

03 Kasım 2017 Cuma - 08:13




AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar İl Sorumlusu Mehmet Atmaca, kamu alanlarının çok hassas noktalar olduğunu ve verimsiz kull





Kemal BEKTAŞ

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar İl Sorumlusu Mehmet Atmaca, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Atmaca, AK Parti teşkilatındaki sosyal politikalar sorumluluğu görevi hakkında değerlendirme yaptı. Özellikle bu göreve seçilmesinden, bu birimin işleyişine dek her konuda özel açıklamalarda bulunan Atmaca, bu görevin kendisine verilmesinde yardım kampanyalarında aktif olarak yer almasının etkili olduğunu belirtti. Siyasette birincil gerekliliğin hizmet olduğu vurgusunu yapan Atmaca, devlet kaynaklarının verimli kullanılması konusunda da bazı değerlendirmelerde bulundu. İşte Atmaca’nın birbirinden samimi açıklamaları:

KAMU MALLARI ÇOK HASSASTIR

“Siyasetin en çok eleştirilen yönlerinden birisi de çok eleştiri almasıdır. Ancak siyasetin içerisinde olmak iyi olmamak anlamına gelmez. Ben siyasetin içerisinde yer aldım ancak hiçbir zaman devletin çeşmesinden su dahi içmedim. Bundan sonra da içmeyi düşünmüyorum. Çünkü orası çok hassas bir nokta. Bazen dolmuş parası olmayan, çocuğuna harçlık gönderemeyen veya yatalak hastasına ihtiyaçlarını temin edemeyen insanların devlet malı üzerinde hakkı vardır. O sebeple kamu malı çok hassastır. Elhamdülillah bu kaynakların verimsiz kullanımı noktasında eleştirilecek bir yanımız yoktur.”

HER iYiLiĞi ÖNEMSiYORUM

“2003 senesinde AK Parti il teşkilatında göreve başladım. Daha sonra İl Başkanımız Haydar Revi’nin önerisiyle sosyal politikalar sorumlusu oldum. İsabet de oldu. Çünkü ben bu işe gönül vermiş birisiyim. Allah’ın sunduğu varlıklar sayesinde garip gurebayı geri çevirmiyorum. En çok ‘Allah razı olsun’ cümlesini duymaktan mutluluk duyuyorum. Sadece insanlara yönelik değil, hayvanlara, bitkilere yönelik iyilikleri dahi çok önemsiyorum. Bu durum partideki görevimle beraber gelişen bir şey değil, karakter meselesi. Siyasal kimliğim dışında maneviyatı son derece önemsiyorum.”

iNSANLARI TASNiF ETMEM


“İnsanları memnun etmek zordur. Derler ki tüm insanlık senden razı olsa bile Allah-u Teala olmayınca kıymeti kalmaz. Yaptığımız işi Allah rızası için yapıyoruz. Başka hiçbir kaygım yok. Veren de verdiren de Allah’tır. Bu çok önemli bir nokta. Dolayısıyla biz de insanları makam ve mevkisine bakmadan insan olarak görüyoruz. Dinine, diline, ırkına bakmaksızın onlara el uzatmaya çalışıyorum. Kesinlikle insanları tasnif etmem. Çünkü bu benim haddime değildir. İnsanlara samimi davranma ilkesiyle hareket ediyorum.”

30 TIR YARDIM MALZEMESi GÖNDERDiK

“Daha önce partimizin genel merkezinin Suriye’deki insanlara yönelik başlattığı yardım kampanyası oldu. Teşkilatlarımızla resmi olarak 10, gayrı resmi olarak yaklaşık olarak 30 tır yardımı Suriye’ye gönderdik. Ardından genel merkezimizin çağrısı doğrultusunda doğudaki illerimize de yardımlarımızı gönderdik.”

BEN DEĞiL BiZ ANLAYIŞI iLE YARDIMLAŞMALIYIZ

“Biz aşımızı bölüşüyoruz. Bazen inanın cebimde 1 lira kalmıyor. Partide de sosyal politikalar sorumluluğu yapıyorum ancak bundaki amacımız kesinlikle oy devşirmek değil. Onun için bu zamana kadar ne yaptığımız işlerin reklamını yaptık ne de bir beklenti içinde olduk. Yardım konusunda önemli olan niyettir,  içtenlik ve samimiyettir. Bu düşünceyle hem zenginle fakiri buluşturmaya çalışıyoruz hem de elimizden geldiğince garibanın derdine deva olmaya çalışıyoruz. Ben değil biz anlayışıyla hareket etmeye gayret ediyoruz.”

KAYMAKLI MAHALLESi’NDE  iHTiYAÇ SAHiBi FAZLA

“Her ramazan ayında İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerdeki iş adamlarımızdan aldığımız destekleri, Trabzon içerisinde belirlediğimiz fakir insanlara ulaştırıyoruz. Özellikle belirli noktalarımız vardır bizim. Mesela Kaymaklı Mahallesi, Esentepe Mahallesi, Erdoğdu Mahallesi’nin bir kısmı gariban insanın yoğun olduğu noktalar. Bu insanların hepsinin adres ve iletişim bilgileri kendi kaydettiğimiz sistemde mevcut. Muhtarlardan ve belediyemizden de bu konuda destek aldığımız zamanlar oluyor. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya da bu konuda taleplerimizi iletiyor ve mutlaka dönüş alıyoruz.” 

BUGÜN VEZiR YARIN REZiL OLABiLiRSiN

“Siyasetteyiz ama biz siyasette hizmet için, vermek için varız. Asla siyasetten makam ve mevki beklentimiz olmamıştır. Dolayısıyla insanların çoğu zaman makam ve mevki beklentisi olduğu için hizmette aksamalar oluşmaktadır. Örnekle bazı makam sahiplerine telefon açıyor insanlar; ancak bunlar ihtiyaç sahibi ise o kişiler telefona bakmıyor. Neye göre buna karar veriyorlar, insanları neye göre tasnif ediyorlar? Paralarına göre mi, makamlarına göre mi, karakterlerine yoksa durumuna göre mi? Makam sahibi bir başka makam sahibi tarafından aranınca telefona bakıyor da normal bir vatandaşın telefonuna neden bakmıyor? Bunlar insanı incitici şeyler. Bugün vezir, yarın rezil olabilirsin. Bu hesaba katılmalı.”

MAKAMLAR iNSANLARI DEĞiŞTiRDi

“Koltuktan güç ve itibar alırsan koltuğunu kaybettiğin zaman itibarını da kaybedersin. Onun için her şeyden önce insan olup, makam ve mevki gözetmeden insanlara eşit mesafede bakmak bu işin altın kuralı. Ama maalesef artık makamlar insanları değiştiriyor. Biz de böyle durumları gözlemleyip çok üzülüyoruz. Böyle olayların varlığı ne yazık ki toplumsal dayanışmanın zarar görmesine neden oluyor.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap