SON DAKİKA



Haber > Trabzon > ESKİYİ BIRAKTIK YENİYE BAKIYORUZ!

ESKİYİ BIRAKTIK YENİYE BAKIYORUZ!

28 Mayıs 2018 Pazartesi - 09:48




Başkanlığa geldiği günden bu yana yaptıklarını gazetemize anlatan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, artık geleceğe odak





Şükran ATALAR

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Başkan adaylığı sürecinde verdiği sözleri yerine getirmek için yoğun bir çaba içerisinde olduğunu aktaran Usta, bu amaç doğrultusunda şoför esnafıyla dayanışma halinde çalıştıklarını dile getirdi.

Şoför esnafının doğru temsilini sağlamak ve haklarını korumak adına hem yerel yönetimler hem de diğer sivil toplum kuruluşları ile koordineli olduklarının bilgisini paylaşan Usta, bu ilişkileri sıkı tutarak şoför esnafı için bazı kolaylıklar sağladıklarını da belirtti. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası başkan adayı olduğu süreçte sıraladığı vaatlerin bir bir gerçek olduğunu bildiren Usta, sırayla hepsi için çalışmalarını sürdürdüğünü de aktardı. Usta, özellikle içerisinde bulunduğumuz ramazan ayında şoför esnafı arasındaki manevi bağları güçlendirmek adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İşte Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’nın açıklamaları:

ÇEKiCi TAMAM


“Göreve geldikten sonra şoför esnafımızın en temel ihtiyaçlarından birisi olan çekiciyi temin ettik. Bununla birlikte şoför esnafımızın farklı oto kurtarma şirketlerine bağlı kalmasının önüne geçtik. Ayrıca çekicinin odamıza özel olmasıyla şoför esnafımızın kolaylıkla çekici hizmetine ücretsiz olarak ulaşmasını sağladık. Bu hizmetimiz karşılığında üyelerimizden olumlu dönüşler aldık. Onları da memnun edebildikçe daha büyük bir şevkle yolumuza devam edeceğiz.”

ETKİNLİKLER SÜRECEK ETKİNLİKLER SÜRECEK

Geçtiğimiz günlerde Karayolları Trafik Haftası oldu, orada trafik etkinlikleri gerçekleştirdik. Broşür ve hediyelerimizi halka dağıttık ve yılın kaptan şoförünü seçerek plaketle ödüllendirdik. Taksici bir arkadaşımızı yılın şoförü seçtik. Bu ve bunun gibi faaliyetlerimiz devam edecek. Arkadaşlarımız yaptıklarımız konusunda sosyal medyadan, mesaj yoluyla, ya da arayarak teşekkür ediyorlar. Bu da çalışmalarımızın karşılığını aldığımızın kanıtı olduğundan beni mutlu ediyor.”

AVUKATLIK HiZMETi DEVREYE GiRDi

“Şoför esnafımız için ayrıca avukatlık hizmetini sağladık. Artık şoför esnafımız yasal haklarını odamızın avukatı sayesinde bilecek ve koruyabilecek. Şimdi de ticari araçlarda trafik sigortası vb. gereklilikleri ücretsiz olarak sağlayabilme çabası içerisindeyiz. Komisyonsuz bir şekilde gelip odada yaptırabilecekleri bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz, o da
bitmek üzere. O da bittiği zaman şoför esnafımız rahatlıkla işlerini halledebilecek.”


RAMAZAN YARDIMLARI SAHiPLERiNE ULAŞTI

“Oda başkanlığına seçilmeden önce ramazan ayında ihtiyaçlı ailelere erzak yardımında bulunacağımızın sözünü vermiştik. Oda olarak hazırladığımız kolilerin dağıtımını bizzat takip ettik. Ramazan ayı için hazırladığımız erzak kolileri ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Böylece bir sivil toplum örgütü olmanın gereklerini manevi anlamda da yerine getirmiş olduk. Erzakların ulaştığı ailelerin mutluluğu bizleri de mutlu ediyor ve işimize daha bir heyecanlı sarılıyoruz.”

YAŞ ŞARTI 2021’E UZATILDI

“Biz her zaman şunu söyledik: Eskiyi bırakacağız, yeniye bakacağız. Bize bir adım atana biz on adım atıyoruz. Hep birlik beraberlik içinde hareket edeceğiz. Seçim öncesinde bizi eleştirenler de şu anda yanımızda. Beraber çalışıyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz, takdirlerini alıyoruz. Örnekle araçlarımız için 2019’da biten yaş şartını Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da yardımıyla 2021’e kadar uzattık. Artık bu sistemi masaya yatırıp ortak bir karar vereceğiz. Ne olacaksa şoför esnafının lehine olacak.”

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap