SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Hayat okulu!

Hayat okulu!

04 Ocak 2018 Perşembe - 07:27




Trabzon’un Araklı ilçesi Halilli Mahallesi’ndeki evi heyelan sonrası kullanılamaz hale gelen Şehriye Erdağ, atıl durumda olan mahalle okulunda yaşamay





Şükran Atalar

16 AYDIR ORADA

Trabzon’un Araklı ilçesi Halilli Mahallesi’nde meydana gelen heyelandan dolayı evi yıkılan 65 yaşındaki Şehriye Erdağ, oğluyla kış ortasında evsiz kaldı. 16 aydır evine gidemeyen Erdağ, ev sorununu çözemeyince gerekli izinleri alarak, mahallelerindeki faal olmayan Mustafa Taşkın İlköğretim Okulu’nda yaşamaya başladı. Erdağ, okulda yaşamanın birçok zorluğu olduğunu dile getirdi.

HER ODA AYNI SINIFTA

Eşyaların üzerine zimmetlenmesi kaydıyla okulda yaşamasına müsaade edildiğini söyleyen Erdağ, “Evimiz yıkılınca muhtarımıza danıştık, okula yerleştik. Okumak için gelemedim ama şimdi burada yaşamaya çalışıyorum. Kış ortasındayız, çok soğuk oluyor, hiçbir şeyimiz tam değil fakat mecburuz. Doğru düzgün mutfağım, yatak odam yok, her işimi okulun bu sınıfında görüyorum” dedi.

YETKİLİLERİN HABERİ VAR

Heyelandan sonra yıkılan evinin yerine ev yapmaya çalıştıklarını belirten Erdağ, “Belediye de, kaymakamlık da burada yaşadığımı biliyor. Trabzon Valiliği’ne de başvuru yaptık ancak bir faydaları olmadı. Ee burası ev değil, okul sonuçta.  Her şeyin eksikliğini hissediyoruz. Bu okul benim yuvam oldu” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap