SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Huzurlarınızda Trabzon’un göz bebeği!

Huzurlarınızda Trabzon’un göz bebeği!

29 Aralık 2017 Cuma - 10:49




Haftanın 6 günü sporseverlere hizmet verecek tesisin Trabzon için büyük kazanç olduğunu dile getiren Ortahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü





GENİŞ TADİLAT

Trabzon’un göz bebeği olan Mehmet Akif Ersoy Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu yeniden hizmete girdi. Trabzonlu sporseverlerin dört gözle beklediği yüzme havuzu haftanın 6 günü hizmet verecek. Ortahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ecvet Kurt, hasretin sona erdiğini ifade etti. Kurt, “Müdürlüğümüze bağlı Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzumuzun genel bir tadilatı yapıldı. Bu tadilat oldukça kapsamlıydı, uzun sürme sebebi de buydu zaten. Fırtınalardan dolayı dış cephede olan kopmalar, tüm havalandırma sistemi, makine dairesi, boyası ve tespit edilmiş olan diğer eksiklikler giderildi ve burası hizmete açıldı. Herkesin beklediğine değecek” dedi.

6 GÜN İŞLEYECEK

Bir an önce havuzun açılması için eski yüzme havuzunun müdavimlerinden çok baskı gördüklerini dile getiren Kurt, “Şu anda haftanın 6 günü hizmet veriyoruz. Pazartesi günleri bakım dolayısıyla perşembe günleri saat 14:00’a kadar havuz kapalı. Diğer günler sabah 09:00-22:00 saatleri arasında havuz yüzme faaliyeti veriyor. Abonman, abonelik, kontörlü sistemimiz var. Artı bir de tek girişli biletli sistemimiz mevcut. Bunun yanında 9 Ocak'ta bayan çalışmalarımızı tekrar başlatıyoruz. Salı-cumartesi-pazar günleri iki numaralı havuzumuz sadece bayanlara hizmet verecek. Sabah 09:00-12:00 arasında sadece bayanların olduğu bir seansımız vardı, ayın dokuzunda onu tekrar faaliyete geçiriyoruz” dedi.

KIŞ OKULLARINI BAŞLATIYORUZ


Yaz okullarındaki doluluk oranını kış döneminde de yakalamayı amaçladıklarını bildiren Kurt, “Yaz döneminde çok ciddi seviyede katılım olmuştu. Şimdi kış okullarını başlatıyoruz. Aslında yaptığımız çalışmalar çok görünmüyor. Görünmemesinin sebebi az önce bahsettiğim eğitim sisteminden gelen durumdan kaynaklanan şeyler. Diğer bir taraftan bakarsak yetişkinlerimizin spor alışkanlıkları maalesef yok, olmadığı için de normal şartlarda bunu değerlendirebilen insan sayısı az aslında. Yetişkin insanlar haftanın üç günü birer saati kendilerine ayırabilseler ve bunu hayatlarının bir bölümüne koyabilseler bu hem sağlıklı bir nesil olması hem de insanların spor kültürünün gelişmesine faydalı olacak” dedi.

ARTIK GÖLGE YAPMIYOR!

“Trabzon spor şehri diyoruz ama birçok branş ister istemez futbolun gölgesinde kalıyor” diyen Kurt, “Fakat  son yıllarda ciddi atılımlar var. Yüzmeden örnek verirsek, Haktan kardeşimiz ve onun gibi birkaç sporcumuz Türkiye rekoru kırıp, milli takımda yarışıyorlar. Çok ciddi sporcularımız var artık. Yani göğsümüzü gere gere bu havuzlardan rekortmen sporcu yeniden çıktı diyebiliyoruz. Bundan yıllar önce Ömer Arslanoğlu vardı burada. Fakat o dönemden sonra uzun süre böyle üst düzey sporcu çıkmamıştı. Şimdi durum farklı ve yeni başarılı nesiller yetişmeye başladı. Bir Fatih Keleş boksta ringleri sallamaya başladı. Karatede, judoda ciddi başarılar var. Bunlar tabii ki bizi mutlu ediyor. İyi yolda ilerliyoruz. Devletimizin verdiği imkanlar çok iyi. Böyle olunca da haliyle karşılığını da görmüş oluyorsunuz. Bizim burada yönetici olarak bunu koordine etmekten başka bir görevimiz de olmuyor” dedi.

BAŞARI İÇİN KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ

Kurt, “Geleceğin Yıldızları projesi devam ediyor. Bunun yanında birçok ekstra projemiz var. Sayın Kaymakamımız Numan Hatiboğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müdürlüğü, Dumlupınar, Karakaya okulları ile bir koordinasyon şeklinde yeni bir proje daha ortaya koyduk. Yani bu projeler zaten devam eden süreçte idi. Şu anda yeniden faaliyete geçen havuzumuz daha çok sivillerin, vatandaşımızın ve olimpiyata hazırlık merkezi yüzme grubumuzun kullandığı havuzdu. Onu da faaliyete geçirdik. 12 kulübümüz tam faal çalışmalarını devam ettiriyor. Spor gruplarımız oldukça ilgili. İyi bir dönemdeyiz. Bu çalışmanın sonucunda da başarılar hemen kendini gösteriyor” dedi.


TÜRKİYE'NİN SAYILI İLLERİNDEN BİRİYİZ

Tesisler açısından Trabzon’un şanslı olduğunu dile getiren Ecvet Kurt, “Tesis açısından Türkiye’nin sayılı illerinden bir tanesiyiz. Bu yönden Trabzonlular şanslı. İlimizde körling pistimiz dahil olmak üzere hemen hemen olmayan tesisimiz yok gibi bir şey. Gerçekten çok önemli tesislerimiz var. Türkiye çapında belki de Avrupa’da sayılı tesislerimiz var. Daha önce belirttiğim gibi derdimiz bu tesislere insanları daha çabuk ulaştırmak” ifadelerini kullandı.

ÇOK GENİŞ AĞIMIZ VAR

Ortahisar İlçe Müdürlüğü ve gençlik merkezleri olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilerin eğitim görmeleri, buradan yararlanabilmeleri konusunda gerekli istişareleri yaptıklarını bildiren Kurt, şunları aktardı: “Biz üniversite ile işbirliği içerisindeyiz. Bütün tesislerimiz okullarımıza açık. Okullarımız bile beden eğitimi derslerini bizim tesislerimizde yapıyorlar. Yani çok geniş çaplı bir ağımız var.”

EĞİTİM BUNU GEREKTİRİYOR


Yaz-kış sezonunda tesislerin doluluğunun kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Ecvet Kurt, şöyle devam etti: “Tenis kortumuzda örnek verelim şu anda eğitim dönemi olduğundan gündüz gittiğinizde orada belki küçük bir grup görebilirsiniz. Ama akşamüstü yani okulların bitiminden sonra gittiğinizde kış ortamından dolayı kapalı kortta yüzlerce çocuk görürsünüz. Çünkü okul eğitim sistemimiz mecburen bunu gerektiriyor ama yaz mevsiminde okullar tatil olduğunda gelin 12 tane açık kortumuz var, orda hepsi ful çalışıyordur. İster istemez eğitimden kaynaklanan bir çalışma sistemi otomatik olarak ortaya çıkıyor."  

BADMİNTONDA ZİRVE ARSİN VE OF'UN

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2017-18 Okul Sporları Gençler A Badminton Kız-Erkek İl Birinciliği müsabakaları sona erdi. Arsin Spor Salonu'nda yapılan müsabakalar nefes keserken kızlarda zirveyi Arsin'in iki ekibi kazandı. Erkeklerde Arsin takımları bir ikincilik, bir de dördüncülük elde ederek bu branştaki başarısını ortaya koydu. Kızlarda Arsin Anadolu Lisesi takımını finalde yenen Arsin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şampiyonluğu elde etti. Kızlarda Of Anadolu Lisesi turnuvayı üçüncü, Beşikdüzü İMKB Fen Lisesi ise dördüncü olarak tamamladı. Erkeklerde ise nefes kesen mücadeleler sonunda şampiyon, Of Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy MTAL oldu. Arsin Anadolu Lisesi ikincilikle yetindi. Turnuvada Işıklar Çok Programlı Anadolu Lisesi üçüncü, Arsin Anadolu İmam Hatip Lisesi dördüncü oldu. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Arsin Kaymakamı Fikret Dağ, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ ile Arsin İlçe Spor Müdürü Taner Şentürk verdi. Kız ve erkeklerde ilk iki sırayı alan takımlar, gelecek ay yapılacak olan bölge maçlarında Trabzon’u temsil edecek.

DERDİMİZ TEMELE İNMEK

Kurt, “Hayatında on metre koşmamış bir babanın çocuğuna ‘illa spor yap’ demesi mantıklı olmuyor. Kendisinde o sporun içerisinde bir şeyler yaptığını gördüğü zaman çocuk da onu görerek örnek alıp spora daha yatkın olabilir. Derdimiz temele inmek. Tesislerimiz mümkün olan her saatte açık zaten. Sabah 09:00’da açılıyor. Bu tesisler akşam 22:00’a kadar. Ama akşam 17:00’a kadar sınırlı katılım var çünkü herkes işte okulda. Ama akşam beşten sonra geldiğiniz zaman burası ana baba günü gibidir. İster istemez böyle bir durum ortaya çıkıyor” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap