SON DAKİKA



Haber > Trabzon > KTÜ'den Kar'sa ışık taşıdılar

KTÜ'den Kar'sa ışık taşıdılar

18 Şubat 2019 Pazartesi - 18:14




‘Işığını Al Gel!’ projesiyle topladıkları kıyafet, ayakkabı, kitap ve kırtasiye malzemelerini Kars’ın köy okullarına ulaştıran KTÜ Şehircilik ve Havac





Karadeniz Teknik Üniversitesi Şehircilik ve Havacılık Kulüpleri düzenlediği ‘Işığını Al Gel!’ projesiyle Kars’taki köy okullarındaki öğrencilerine umut oldu. Gönüllüler topladıkları kıyafet, ayakkabı, kitap ve kırtasiye malzemelerini Kars’ın Boğatepe ve Akyaka ilçesindeki ihtiyaçlı köy okullarına ulaştırdılar. 3 okulda 200 öğrenciye ulaştırılan hediyeler çocukların yüzünü güldürdü.

BİR KAZAK, BİR KİTAP…

Proje Sorumlusu KTÜ Şehir ve Bölge Planlama öğrencisi Büşra Eroğlu, çocukların, önlerini aydınlatacak, onlara hayal kurdurtacak, toplumsal baskının dayatmasından uzaklaşacak, istedikleri hayatın peşinden onları koşturacak ışıklara ihtiyaçları olduğunu kaydederek, “Herkes dolabındaki bir kazağı, rafındaki bir kitabı paylaşsa ve ulaşabildiğimiz kadar çocuğa ulaşsak nasıl olur diyerek 2018 Eylül ayında ‘Işığını Al Gel!’ kampanyasını başlattık” dedi.

ÇOCUKLARLA EĞLENDİLER


Türkiye’nin dört bir yanından kırtasiye, kıyafet, bot, mont, çanta ve oyuncak yardımları geldiğini kaydeden Eroğlu, “38 öğrenci Trabzon’dan yola çıkarak Kars’ın Boğatepe Köyü’ndeki okulu, Akyaka ilçesindeki Üçpınar İlk ve Ortaokulu’na yardımlarımızı ulaştırdık. Çocuklara hem hediyelerimizi verdik, hem oyun oynadık, hem de yamaç paraşütü sunumu yaptık” diye konuştu.

TEŞEKKÜRLERİNİ SIRALADI

Eroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: Bu süreçte Şehircilik ve Havacılık Kulüpleri başta olmak üzere KTÜ Dağcılık Kulübü, KTÜ Biyogen Kulübü, KTÜ Gönüllülük Kulübü ve Ktü Haritacılık Kulübü’ne, KTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Akademik Kadrosuna, bize destek olan Hızırbey Spor Kulübüne ve kırtasiyelere, ülkenin dörtbir yanından eşyaları gönderen öğrenci, öğretmen ve ailelerimize, maddi olarak destekte bulunan isimlerini bilmediğimiz insanlara, ulaşımımızın en uygun maaliyetle halledilmesine yardımcı olan Erhan Cebeci’ye, kalacak yerlerimizin ayarlanmasında yardımcı olan Kars Milli Eğitim Bakanlığı’na, Kars’ta bizi karşılayan Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’ne ve tüm köy halkına, Akyaka Üçpınar Köyü’ne ve okulda biz çay içmeden çayını içmeyen Yurdakul Abimize ve Kars’ta bize yol gösteren Kürşat Mirza Adızgüzel’e teşekkürü borç biliriz. 

Fatih Saygın

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap