SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Murat Zorluoğlu: ''Muhtarlarımız demokrasinin temel taşıdır''

Murat Zorluoğlu: ''Muhtarlarımız demokrasinin temel taşıdır''

19 Ekim 2019 Cumartesi - 14:43




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Muhtarlarla buluştu.





Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen programla Trabzon'daki mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Zorluoğlu, "Muhtarlarımız demokrasinin temel taşıdır" dedi. 

Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat (EYOF) Parkı'nda düzenlenen programda, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Doğan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyetmez, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkan Vekili Adil Alemdağ ve 500'ü aşkın mahalle muhtarı hazır bulundu. 

Programda katılımcılara seslenen Başkan Zorluoğlu, muhtarlık makamının halka hizmette öncü olduğunu dile getirdi. Muhtarlarla bir araya gelip istişare etmekten memnuniyet duyduğunu kaydeden Zorluoğlu, "Muhtarlarımız mahallelerimizin temel direği, demokrasinin en temel yapı taşıdır. Bu manada muhtarlarımız mahallelerde yaşayan insanlarımızın ihtiyaçlarını, taleplerini, sorunlarını yetkili makamlara ileten çok önemli kamu görevlileridir. Sadece iletmekle kalmıyorsunuz, sıkı şekilde takip edip sonuçlanmasına büyük katkı yaptığınızı görüyorum, bunun şahidiyim" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet odaklı, vatandaş odaklı güler yüzlü belediyecilik sergilediklerini ifade eden Zorluoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Kaynaklarımızı yeterli hale getirmek, tespit ettiğimiz ihtiyaçları en güzel şekilde karşılayabilmek için bizim biraz daha zamana ihtiyacımız var ama mutlaka her gelen vatandaşımızın, muhtarımızın, belediyeden içeri giren herkesin çıkarken mutlu olarak çıkması için adımlarımızı atıyoruz. Benim muhtarlara bakışım neyse belediyemiz çalışanlarının da aynı olması gerekiyor. Biz kol kola çalışma arzusundaysak bizim en üstteki bürokratımızdan en alttaki memurumuza kadar herkesin bu yaklaşımda olmasını istiyoruz. Muhtarlar çözüm ortaklarımızdır, en yakın mesai arkadaşlarımızdır. Belediyeye geldiklerinde mutlaka muhataplarını bulacaklar. Belediye yöneticilerimiz de meselelerle yakından ilgilenecekler... Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlerle sık sık bir araya gelmesi, devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin güzel bir nişanesidir. Yine devletimiz tarafından, muhtarlarımızın hizmet standartlarının geliştirilmesi için birçok önemli adım atılmıştır."

NE YAPACAĞIMIZI HERKES BİLECEK

Büyükşehir Belediyesi olarak 2020 yılında yapacakları yatırımları planlayarak kamuoyuna sunacaklarını söyleyen Zorluoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Cep telefonu numaramı muhtarlarımıza verdim. Bize mesaj olarak taleplerini ilettiler. 2020 yılında hangi yatırımların yapılacağı, hangi ilçe ve mahallelerde ne yapılacağını önceden hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacağız. Anlık durumlar bu programın dışındadır ama genel olarak herkes neyi, nerede, ne zaman yapacağımızı bilecek."


Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da konuşmasında 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü tebrik etti. Ustaoğlu, "Ülkemizde demokrasinin, uç noktada temsil edildiği ve uygulandığı en önemli müessese muhtarlıktır. En ücra köşede işiten kulak, gören göz olan bir müessesedir muhtarlık. 26 yıllık meslek hayatımda muhtarlarımız bizim için hep ailemizin bir parçası gibi olmuştur” diye konuştu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise göreve geldikleri günden itibaren mahalle muhtarları ile gerçek manada mesai arkadaşı olduklarını kaydetti. Genç, "Muhtarlar Günü vesilesi ile muhtarlarımızla tekrar bir araya gelmiş olmaktan mutluluk duyuyorum. Muhtarlarımızla bir araya gelerek, onların görüşleri doğrultusunda Ortahisar Belediyemizin 2020 yatırım programını hazırlayacağız. Disiplin altında o programı sahaya uygulamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise "Vatandaşımızla beraber birebir temasta olan muhtarlarımızla birlikte görev yapıyoruz. Muhtarlarımızın emeğine sonsuz saygı duyuyoruz. Tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkan Vekili Adil Alemdağ ise, Başkan Zorluoğlu ve devlet erkanına teşekkür etti.




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap