SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Of güngöre'cek

Of güngöre'cek

04 Mart 2019 Pazartesi - 11:45




Trabzon’un Of ilçesinden bağımsız belediye başkan adayı olan Güngör Saral iddialı projelerle yola çıktı.





Bağımsız olarak Of’a daha fazla hizmet vereceğini düşündüğünü açıklayan Saral, “Of’un isim olarak bir vizyonu olmasına rağmen bu durum ilçeye yansımamış. Biz seçildiğimizde bunu en güzel şekilde değerlendirip 68 mahalleye adaletli bir şekilde hizmet getireceğiz” dedi.

KATLI OTOPARK

Of’un ciddi bir trafik problemi olduğunu kaydeden Saral, “Bunu analiz ettik ve trafik sorunuyla ilgili öncelikli olarak katlı otopark projesini oluşturduk. Projemizde en alt katta mahalle dolmuşları yer alacak. Üst katlar otopark olacak. En üstte kalan teras kısmında ise içinde kütüphane de olan sosyal alanlar oluşturacağız” diye konuştu.

İLÇE GİRİŞ DÜZENLEMESİ

İlçe girişindeki yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Saral, “Karadeniz Sahil Yolu yapıldıktan sonra Of’a giriş çıkışlarda büyük sorunlar olmaya başladı. Yapacağımız katlı otoparkın girişinde Trabzon’dan Rize’ye giden sahil yolu geçerken yapılan köprüden mevcut yolumuzu eski terminalin arkasından içeri alacağız. İlçe merkezine erişimi bu şekilde kolaylaştıracağız” ifadelerini kullandı.


RİNG DOLMUŞ KURULACAK

İlçe merkezine araçlarıyla gelenlerin park sorunu yaşadıklarını ifade eden Saral, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buna karşın dolaşan dolmuş sistemi düşünüyoruz. Ring dolmuş denilen bu sistemle 1,5 – 2 liralık bir ücretle binilecek araç Of’un kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna dolaşarak ilçe merkezindeki yolcuları taşıyacak. Bu projemizle üniversitemiz ve sanayi sitesindeki vatandaşlarımız rahatlıkla Of merkezine ulaşabilecekler.”

KALEDE TESiS HAMLESi

“Of Kalesi’nin olduğu bölümde sosyal tesis projemiz var. Projemizin tasarımı hazır. İlçemize gelen misafirlerin rahatlıkla vakit geçirebileceği bir alan olarak düşünüyoruz. Eskipazar bölgesinde piknik alanı ve sosyal tesis projemiz var. Hemşehrilerimizin düğününü maliyetine yapacağı bir düğün salonu da inşa etmeyi planlıyoruz. Yapacağımız sosyal tesisle de vatandaşlarımız nefes alabileceği bir alana kavuşmuş olacak.”

MERKEZ AVANTAJI KULLANILACAK


“Of’un bölgenin merkez ilçesi olma avantajı var. Konum avantajını en iyi şekilde kullanmaya çalışacağız. Otel ihtiyacımızdan dolayı iki ucube kalmış binanın sahipleriyle görüşerek tamamlanmasını sağlayacağız. Projelerimizi gerçekleştirdiğimizde Of’ta otel sıkıntısı yaşanacak. Açılacak oteller de ilçemize istihdam sağlayacak. Dolayısıyla projelerimizi tamamladığımızda Of daha yaşanabilir bir kent olacak.”

ViTRiN PROJESi OF ÇAY ADASI

Vitrin projemiz: Of Çay Adası. Bu projenin içerisinde çay üretimini gösteren bir tesis yapacağız. Bütün devlet ve özel sektöre ait çay satışlarının yapılabileceği tesisler olacak. Bölgemizin yöresel mutfağının kullanıldığı restoranımız bu projenin içinde olacak. Bu alanda bir de cami yapacağız. Çocuklarımızın denizden yararlanabileceği bir alan oluşturacağız.

HEM TURİZM HEM İSTİHDAM

Yapacağımız çay adasına çim değil çay ekimi gerçekleştireceğiz. Özel çaylar ekerek turistlerin de ilgisini çeken bir alan düşünüyoruz. Gelen turistler hem çay toplayacaklar hem çay içecekler hem de çay satın alacaklar. Bu projeyle yaklaşık 200 kişilik bir istihdam oluşturmayı planlıyoruz.


OKUMAYA YÖNLENDİRECEĞİZ

Bir eğitimci olarak gençlere ve öğrencilere çok önem veriyorum. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak için onlara vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturacağız. Yapacağımız kütüphaneyle gençlerimizin okumaya yönelmelerini sağlayacağız.

 Otopark sorunu esnafı vurdu

Otopark alanı Of’un en büyük sorunlarından. Bu yüzden işlerimiz kötü durumda. Seçim için oy kararımı vermedim. Of’ta Güngör Saral’ın bir adım önde olduğunu düşünüyorum.


Favori adayım Saral

Of’umuzun sokakları sağlıklaştırılmalı. Burada yıkık dökük parke taşları var. Bunların düzenlenmesi yapılmalı. Halk olarak hizmet ve Of’umuzun güzelleştirilmesini istiyoruz. Fiyatlara belediyeden denetim istiyoruz. Of için Güngör Saral favori adayım. 

Köy yolları beton olmalı

Of’ta büyük eksiklikler yok. Köy yollarımızın betonlamasının yapılmasını bekliyorum. Bağımsız aday Güngör Saral’ı destekliyorum. Kendisinin Of’a değer katacağını düşünüyorum. 

 


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap