SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ömer Yıldız: 'Avrasya’da hedef bitmez'

Ömer Yıldız: 'Avrasya’da hedef bitmez'

28 Aralık 2022 Çarşamba - 11:13




Mütevelli Heyet Başkanı Yıldız, Avrasya’nın 25 bin öğrenci hedefi olduğunu ifade ederek, “Kurumumuzun başarı için hedefleri bitmez” dedi





Karadeniz Gazetesi’ni ziyaret eden, Türkiye’nin eğitimde markası Avrasya Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, başarılı işlere imza atmaya devam edeceklerini söyledi. Yıldız, “3 yıldan bu yana Türkiye zor bir süreçten geçti. Herkes gibi bizde etkilendik… Ancak Avrasya Üniversitesi olarak olumsuz bir dönem geçirmedik. Zorluklar var tabi, ancak yolumuza devam ediyoruz. Trabzon’un kendi içerisindeki zorluklar var buda her kurumu olduğu gibi Avrasya’yı da mutlaka etkiliyor. Biz bu zorlukları aşmayı başardık, bundan sonrada aşacağız. Sonuç olarak biz bir kamu kurumu niteliğinde bir kuruluşuz. Dolayısıyla geldiğimiz noktada geçtiğimiz yıl her şeye rağmen çok başarılı bir dönem geçirdik. Yüzde yüz doluluk oranına ulaştık. Diğer bir sevindirici taraf öğrencilerimizin yüzde 50’si Trabzonlu… Bu şu demektir; Trabzonlular veliler ve öğrenciler Avrasya’yı kabullenmiştir” dedi.

EN BÜYÜK KATKI…

İşte Yıldız’ın o açıklamaları: Öğrencilerimizin velilerinin güvenine layık olmak için tabii ki önümüzdeki dönem çalışmalarımızı buna göre yapmaya devam edeceğiz. Avrasya olarak hedefimiz her zaman var, hedef bitmez. Daha önceki konuşmalarımda da söyledim. Avrasya devletin dışında Trabzon’a yapılmış Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımıdır. Bunu bazıları çok kabullenmemiş olsa bile yolumuza devam ediyoruz. Altyapı olarak eksiğimiz yok, fazlamız var. Bizim öğrencilerimiz 250 puanın üzerinde olan öğrencilerdir. Bu kalitemizin artığını gösteriyor.  Bizim hedefimiz öğrenci sayımızı 25 bine çıkarmaktır. 25 bine öğrenci sayısını çıkardığınız aman bu demektir ki; idari personel sayınızda 5 bine çıkacaktır. Bu Trabzon’a ekonomik anlamda çok büyük katkı sağlayacaktır.

TARTIŞMASIZ…

Bütün bunları göz önüne aldığımız zaman şunu söylemek istiyorum; Avrasya’ya sahip çıkın. Bizim maddi beklentimiz yok ancak manevi anlamda sahip çıkılmasını istiyorum. Bugüne kadar bu olmadı ancak olmadı diye ortada kalacak halimizde yok. Yeni dönemin ülkemize, Trabzon’a hayırlı olmasını diliyorum. Ben ümitsiz değilim, ekonomik sorunların aşılacağı düşüncesindeyim. 11’inci yılı tamamlamış 12 bin mezun veren, Türkiye’de örnek yerleşkeleri olan bir üniversite olarak kalitemiz tartışılmaz. “

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap