SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Örs, TBMM'de komisyonda konuştu! KTÜ'ye destek istedi

Örs, TBMM'de komisyonda konuştu! KTÜ'ye destek istedi

02 Mart 2022 Çarşamba - 15:27




İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda yaptığı konuşmada KTÜ'ye destek istedi.





YÖK tarafından TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonun bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda söz alan Örs, üniversitelerde yaşanan yurt ve barınma sorunu ile yüksek öğretimde kontenjanların belirlenmesine ilişkin eleştirilerde bulundu.

YURT SORUNU HALININ ALTINA SÜPÜRÜLEREK ÇÖZÜLEMEZ!

Örs, konuşmasında "Pandemi sürecinden sonra okuluna dönen, üniversitelerine dönen öğrencilerimizin yaşadığı yurt sorunu böyle halının altına süpüremeyeceğimiz kadar ortada, bariz, açık olan bir sorundur. Burada problem şudur: Yurt kapasitemiz öğrencilerimizin talebini karşılamıyor yani böyle bir vaka var ortada. Biz bunun giderilmesi, bundan sonra öğrencilerimizin yurt ve barınma sorunu yaşamaması için neler yapabileceğimizi konuşmalıyız. Bunu "Sorun yok, öğrenciler doğru söyleyemiyor"  gibi ifade etmek çok yanlış. Ortada bariz bir problem var. Bu noktada, bir milletvekili olarak bana öğrencilerden gelen talepler var. Bu talepler iktidar partisindeki arkadaşlarımıza da gitmiştir. Öğrencilerden, ailelerinden gelen talepler var, bunları yok sayamayız, böyle bir problem var. Bu, nasıl planlanmalı, nasıl çözülmeli, daha ziyade bu noktada uğraşmalıyız diye düşünüyorum. Sorunu halının altına süpürmeden çözmeye bakmalıyız." ifadelerine yer verdi.

ATANAMAYAN ÖĞRETMEN SORUNU VAR

Örs yaptığı konuşmada "atanamayan öğretmen" ve "iş bulamayan iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları" sorununa dikkat çekerek, eğitim fakülteleri ile iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin kontenjanlarının belirlenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs "Atanamayan öğretmen arkadaşlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz var. Bu noktada, bu problemle ilintili olarak eğitim fakültelerinin kontenjanlarının belirlenmesi konusu önemli.

400 BİN İİBF MEZUNU İŞSİZ!

Ayrı bir şey daha söyleyeyim: Ben Karadeniz Teknik Üniversitesinde öğretim üyesiyken seçildim, Millet Meclisine geldim. Öğrencilerimden birçok talep var. Türkiye'de atanamayan öğretmen sorunu var, bir de İİBF mezunları, işsiz iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları sorunumuz var. Sayılarının 400 binlere ulaştığı şeklinde ifadeler var. İktisat, işletme, maliye, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, ekonometri mezunu olup iş bulamayan gençlerimiz var. Yani birçok alanda var ama böyle karşımıza gelen, oradan gelen bir hoca olarak talebelerimden bildiğim böyle bir sorun var. Bununla ilintili olarak bunların kontenjanlarının yani iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin kontenjanlarının belirlenmesine ilişkin YÖK'ün önümüzdeki dönemler için bir çalışması var mı, bu çok önemli. Bu çok ciddi bir sorun. Özellikle bu iki örneği verdim toplumda çok sayıda olduğu için. Bir, atanamayan öğretmenlerimiz için eğitim fakültelerinin kontenjanları, bir de iş bulamayan iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarımız için bu fakültelerin kontenjanıyla ilgili." ifadelerini kullandı.

KTÜ DESTEKLENMELİ

Örs konuşmasının son bölümünde KTÜ'nün "araştırma üniversite" kapsamına alınmasını önemsediğini ifade ederek, YÖK'ün bu konuda KTÜ'ye destek  vermesini istedi. Örs, bu hususla ilgili olarak, KTÜ'nün Kuruluş Kanunu'nun gerekçesine atıfta bulunarak "Ben Karadeniz Teknik Üniversitesinde okudum, mezun oldum, orada akademisyen olarak hayatıma devam ederken siyasete atıldım. Bizim üniversitemiz 20 Mayıs 1955'te kanunlaşarak kuruldu. Ben o zamanki milletvekilimiz Mustafa Reşit Tarakçıoğlu ve 28 arkadaşının vermiş olduğu kanun teklifinin gerekçesini okudum. Özellikle bir bölge üniversitesi olarak düşünülmüştü ve aradan o kadar sene geçmesine rağmen şu anda görüyorum ki hâlâ daha o gerekçeler devam ediyor yani öyle bir ihtiyaçtan bu üniversite doğmuş. Sizin özellikle yürüttüğünüz Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı kapsamında bazı üniversitelerin araştırma üniversitesi kapsamına alınmasında bizim üniversitemiz de var, Karadeniz Teknik Üniversitesi de var. Onunla ilgili Sayın Rektörümüz de gerekli açıklamaları yaptı. Bunu çok kıymetli buluyorum. Bu noktada desteklerinizin de artmasını temenni ediyorum." dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap