SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ortahisar Belediyesi önceki dönemden kalan SGK ve Vergi borcunda 10. Sırada

Ortahisar Belediyesi önceki dönemden kalan SGK ve Vergi borcunda 10. Sırada

31 Temmuz 2024 Çarşamba - 15:57




CHP Yerel Yönetimlerden Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Ortahisar Belediyesi önceki dönemden kalan SGK ve Vergi borçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.





CHP Yerel Yönetimlerden Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, AKP’li ve MHP’li belediyelerden devralınan borçları açıkladı. Türkiye genelinde 31 Mart seçimlerinde kazanılan, en fazla kamu (SGK, Vergi) borcu olan ilçe belediyeleri arasında Ortahisar Belediyesi 10. sırada yer aldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye borçlarına ilişkin “kaynağında tahsil edilecek” açıklaması büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Belediyeler toplam 96 milyar TL borcu ödemezse haciz yoluna gidilecek. İsteyen belediye ise borcunu arazi olarak kapatabilecek.

AKP VE MHP’Lİ BELEDİYELERİN BORCU CHP’Lİ BELEDİYELERDEN TAHSİL EDİLECEK

Muhalefet kanadı, bu durumu “belediyeleri zor durumda bırakmak için atılan bir adım” olarak değerlendiriyor. AK Parti’den ve MHP’den devralınan belediyelerin borçlarını CHP’li belediyelerden tahsil etme yöntemine tepki gösteren CHP Yerel Yönetimlerden Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, bugün yaptığı basın toplantısında devralınan belediyelerin borçlarını açıkladı.

ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NİN SGK VE VERGİ BORCUNU AÇIKLADI

Zeybek, 31 Mart yerel seçimlerinde kazanılan, en fazla kamu (SGK-Vergi) borcu olan ilçe belediyelerini de açıkladı. Ortahisar Belediyesi en fazla vergi ve SGK borcu olan belediyeler arasında 498 milyon borçla 10. Sırada yer aldı. 498 milyon borcun 162 milyonu vergi, 336 milyonu ise SGK borcu olarak açıklandı.

 

Ortahisar Belediyesi önceki dönemden kalan SGK ve Vergi borcunda 10. Sırada


ANAYASAYA AYKIRIDIR

“İktidar, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin kazanmasını hala içine sindirememiştir
” diyen Genel Başkan Yardımcısı Zeybek, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP’li belediyelerin elini, kolunu bağlamak için bir yasal düzenleme hazırlığına girişmiş durumdadır. Belediyelerin ve bağlı kuruluşların yanı sıra belediye şirketlerinin de vergi ve sigorta borçlarının belediyelere ayrılan bütçe payından kaynağından kesme yönünde bir hazırlık yapıldığını duyuyoruz. İktidar anayasaya açıkça aykırı bu düzenlemeyi TBMM’ye getirmeyi artık aklından geçirmemesi gerekir.

Belediyelerin borçlarını doğrudan kaynağından kesiyordu, şimdi belediyelerin yüzde 50’den fazla ortak olduğu şirketlerin de borçlarını doğrudan kaynağından kesmeyle ilgili bir hazırlık anayasaya temel anlayış olarak aykırıdır. Biz 2019 ve 2024 yılında kazandığımız belediyeleri çok büyük borçlarla devraldık”

Açıklanan borçların belediyelerin değil, belediye iştiraklerinin borcu olduğunu da belirten Zeybek, “SGK’nın, belli bir tutarın üstünde borcu bulunan tüm kamu kurumlarını ve şirketlerini açıklamasını istiyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap