SON DAKİKA



Haber > Trabzon > RTEÜ’lü Prof. Dr. Ağırbaş’tan Doğu Karadeniz ve Rize için su açıklaması: Kaçak oranı çok yüksek!

RTEÜ’lü Prof. Dr. Ağırbaş’tan Doğu Karadeniz ve Rize için su açıklaması: Kaçak oranı çok yüksek!

30 Nisan 2023 Pazar - 12:36




Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Ağırbaş, Doğu Karadeniz ve Rize’de kaçak su kullanım oranının yüksek olduğunu söyledi.





Türkiye´de su varlığında yüzde 40´ı musluklara gitmeden kayboluyor Doğu Karadeniz havzasında, su kıtlığının önüne geçip, kuraklığa erken tedbir almak için Tarım ve Orman Bakanlığı´nca `Kuraklık Yönetim Planı ´ hazırlanmaya başlandı.  

Projede katılımcı olarak yer alan RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Ağırbaş, su kaynaklarının kullanımı ile ilgili verileri paylaşarak, Türkiye´nin su varlığının yüzde 40´nın şebekelerden kaybedildiğini söyledi. Ülke genelinde kayıp kaçak su oranının yüzde 25 seviyelerine düşürmenin hedeflendiğini söyledi. Doğu Karadeniz’de mevcut sulardaki kaçak oranın yüksek olduğunu da aktaran Ağırbaş, “Doğu Karadeniz ve Rize özelinde baktığımızda, ilçelerdeki kayıp kaçak oranı çok yüksek durumda. Örneğin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde kayıp kaçak oranı yüzde 85 ila 90 seviyelerinde. En iyi ilçemiz şu anda Çayeli ilçemizdir. Bakanlık, bu kaçakları yüzde 25 seviyelerine düşürmeyi amaçlanıyor” diye konuştu.

Haber: Safiye SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap