SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sağlıkta doğru adım atıyoruz

Sağlıkta doğru adım atıyoruz

28 Aralık 2017 Perşembe - 07:55




AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Ahmet Uğur Zihni, şehirde sağlık alanında iyileşmeler olduğunu belirterek, yapılan eleştirileri yanıtladı. Zihni





TRABZON - AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Ahmet Uğur Zihni, Trabzon’un sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi ve şehri sağlık yönünden değerlendirdi. AK Parti iktidarıyla Trabzon’da sağlık sektöründe devrim niteliğinde gelişmeler olduğunu söyleyen Zihni, buna rağmen bazı eksikliklerin de olduğunu belirtti. Trabzon’daki hastanelerin yoğun eleştiri aldığını ancak bu eleştirilerin bazılarının yersiz olduğunu belirten Zihni, iş alımlarında izledikleri liyakat esasının da çok farklı şekillerde yorumlandığını kaydetti. Karadeniz Tıp Fakültesi hakkındaki olumsuz yorumlara hak verdiğini de belirten Zihni, “Oradaki durum bizi de rahatsız ediyor” yorumunda bulundu. Balıkçı barınaklarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Zihni, iktidarın balıkçının yanında olduğunun altını çizdi.

İşte AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Uğur Zihni’nin açıklamaları:

SAĞLIKTA YENiLiK VAR

“Bizim sağlık yatırımlarımız çok büyük destek görüyor. Özellikle Trabzon bu anlamda büyük yatırımlar alıyor, Sayın Bakanımız Süleyman Soylu da bunları destekliyor. Ama her yapılana karşı olumsuz yorumlar var. Sağlık alanında eleştiri alıyoruz. Demokrat Parti İl Sekreteri Ayhan Mazlum da böyle bir eleştiri yapmış. Bu şekilde konuşması bana tuhaf geldi. Sağlıkta yeni bir yapılanma var ama doğru bir yapılanma var. Eskiden sağlık kurumları 4 ayrı başa bağlıydı ve bir yetki karmaşası vardı. Şimdi bunların tamamı tek çatıda toplandı. İnsanlar artık kiminle muhatap olacağını biliyor.”

HAKKINI KiM ÖDEYECEK?


“Bazı kesimler de yakınlarımızı sağlık alanında uzman yaptığımızı iddia ediyor. Biz yüzbinlerce üyesi olan bir partiyiz. En ufak bir yakınlıkta işe alımların bizden kaynaklandığı ifade ediliyor. Biz bundan imtina ediyoruz. Özellikle kendi yakınlarımızı işe koymamız mümkün değil, bir de bizim herhangi bir yakınımız gerçekten bir işi hak ediyorsa ve önyargılardan dolayı o işe giremiyorsa onun hakkını kim ödeyecek? Trabzon’da 60 olan uzman sayısını 16’ya düşürdük. Bunun düşünülmesi bile yersiz. Biz burada partimizin üst tabakasını temsil ediyoruz. Böyle bir şey yapmamız mümkün değil.”

iSTiFA EDERiM!

“Hastanelerdeki sağlık personellerini arayın, eğer bir tanesi bile ‘iktidar bize baskı yapıyor, ben Ahmet Uğur Zihni ile çalışmaktan mutlu değilim’ derse istifa ederim. Bu görevi bugün bırakırım. Ben bugüne dek kimseye üstten bakmadım, hep yandan baktım. Ben sayın bakanımızla siyaset yaptım. O sebeple dik duruyorum. Sağlık alanında da çok iyi şeyler yapıyoruz. Bakanımızı arayıp ne istiyorsak hepsini alıyoruz. Bu şehrin abisi Süleyman Soylu. Onun sayesinde bu şehirde çok şey olumlu anlamda değişti.”

BALIKÇININ DOSTUYUZ

“Sağlık konusunun dışında Faroz Limanı’nın yıkılacağı yönünde söylemler var. Bu durum söylenenden farklı. Bir kere ben bir balıkçıyım, balık satarak geçindim, çocukluğumu burada geçirdim. Herkesten önce böyle bir şeyin olmasını ben istemem. Bunu kimse yıkamaz. Gülcemal Projesi ile liman kapanacak deniyor. Bu imkansız, nereye gidecek 100-150 balıkçı? Ama şu an çalışmalarında eksik var mı, var; biz bunu kabul ediyoruz. Ama bizim de balıkçı barınaklarını rehabilite etmemiz gerekiyor. Kaçak olan damları tabi ki yıkacağız. Bunun dışında kalan balıkçılar kesinlikle mağdur edilmeyecek. Çünkü bizim iktidarımız daima balıkçının yanında. Balıkçının dostu bir iktidar. Kimse bunun aksine inanmasın. Aklıselim düşünmek lazım. Toplantı yaptık ve balıkçının hakkını koruma kararı aldık, hiç kimse dışarı atılmayacak, kimse korkmasın.”


TIP FAKÜLTESİ ELEŞTİRİLERİNE HAK VERİYORUM

“Biz adamın adamıyla iş yapmayız. Hakkaniyetli ve doğru iş yaparız. Trabzon’daki hastanelerde doktorların yetersiz olduğu söyleniyor. Bu doğru; biz de bu durumdan rahatsızız. Ama bu konuda bizim de elimiz kolumuz bağlanıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde sıkıntılar dillendiriliyor, bu da doğru, acilinde 5 saat hasta bekletiyorlar. Artık biz buna müdahale edip diğer hastanelere almak zorunda kalıyoruz. Ama oradaki arkadaşlarıma da suç bulmuyorum, onların da olanakları sınırlı.” 

HABER- FOTO: Şükran Atalar

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap