SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzonlu vatandaşlar Kamudan mustarip!

Trabzonlu vatandaşlar Kamudan mustarip!

26 Ekim 2017 Perşembe - 15:51




Malkoç Kamu Denetçiliği Kurumu olarak Trabzon bazında 5 yıl içerisinde 428 şikayet aldıklarını belirterek, “Trabzon’dan gelen şikayetlerin başında eği





TRABZON- Kamu Denetçiliği Kurumu’nun Kurumsal Yönetiminin Geliştirilmesine Destek Projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlediği toplantıların beşincisi Trabzon’da gerçekleştirildi. Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç Trabzon’daki bir otelin balo salonunda düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla buluştu. Toplantıya kamu denetçilerinden Yahya Akman, Celile Özlem Tunçak, Hüseyin Yürük, Mustafa Özyar, Arif Dülger de katıldı.

5 YILDA 36 BİN ŞİKAYET

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye’de Ombudsmanlık kavramının gelişimine yönelik açıklamalar yaptıktan kuruluşlarının ardından geçen 5 yıllık süreci değerlendirdi. Şeref Malkoç, “Kurumumuz, vatandaşın hakkını arayan, vatandaşın derdini dinleyip, kamu da yöneticilerle ‘nasıl çözebiliriz’ diye dostane çözüm arayan ve verdiği kararlarla idareye yol gösteren bir kurumdur. 2012 yılında tüzel kişilik kazanan kurumumuz 5 yıl zarfında 36 bini aşkın şikayet aldı” dedi.

İSVEÇ OSMANLI’DAN ALDI

Ombudsmanlığın Türkiye’ye gelişi hakkında da konuşan Malkoç, şu ifadelere yer verdi: “Kurumun tarihi geçmişi Selçuklu’ya, Osmanlı’ya dayanmaktadır. Ama biz bu kurumu Avrupa müktesebatı  ile bünyemize kattık. Bu kurumun menşei için İsveç’e giden arkadaşlarımız, İsveç’in ‘Biz bunu Osmanlı’dan aldık’ cevabı ile şaşkınlık yaşadılar. Bu durumu İsveçlilerden duymak bizi mutlu etti. 300 yıl önce kaybettiğimiz bir kurumu yeniden canlandırıyoruz.”


YARGI YAVAŞ İLERLİYOR

Kurumun işleyişi hakkında bilgi aktaran Malkoç, “Çok kolay müracaat alan bir kurumuz, elektronik ortamdan ulaşılabilir. Sorun yaşadığınız kurum eğer sorunu çözmezse bize başvurulduğu takdirde kuruma sorunu çözmesi için ulaşıyoruz. Müracaatlardan ücret almıyoruz. Biz vatandaşın avukatı, idarenin de yol göstereniyiz. Türkiye’nin Yargı’da sorunları var, yavaş ilerliyor. Bize yapılan müracaatı 6 ayda sonuçlandırıyoruz” diye konuştu.

TRABZONLU KAMUDAN MUSTARİP

Kamu Denetçiliği Kurumu olarak, çözüm odaklı davrandıklarını aktaran Malkoç, Trabzon bazında 5 yıl içerisinde aldıkları şikayetlere ilişkin şunları aktardı: “Trabzon’dan bize ulaşan müracaat sayısı 428. 5 yıllık süre içerisinde bunun 215 tanesi 2017 yılına ait. En fazla şikayet bu yıl yapıldı kısaca. Bu önemli bir durum. Trabzon’dan yapılan şikayetler Türkiye sıralaması ile doğru orantılı. Trabzon’da birinci sırada şikayet sorunu eğitim-öğretim olup, ikinci sırada kamu personeli yer alıyor.”

Meryem Akgün- Şükran Atalar


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap