SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Vurgun mu Piyasa mı?

Vurgun mu Piyasa mı?

19 Kasım 2018 Pazartesi - 11:23




Sağlık sorunu nedeniyle bir umut doktorların söylediğini yapan vatandaş, medikal firmaları tarafından fahiş fiyatlarla kendilerine ürün satıldığını sö





VATANDAŞ NE DİYOR

Vatandaş, yaşadığı sağlık sorunları karşısında bir çare ararken, medikaller tarafından fahiş fiyatlandırmayla karşılaştıklarını söyledi. Hastalanan Ümmihan Sezgin’in torunu Aleyna Sezgin, “Medikal firması bize orijinal diye 60 TL’lik malzemeyi 400 TL’ye sattı. Orijinal olmadığını kendimiz araştırarak öğrendik ve yeniden harcama yaparak başka bir medikalden orijinal malzemeleri aldık” dedi. Bir başka hasta Ayşe Karpuz “Ölüm kalım savaşı veriyoruz, yakınlarımız şifa bulmamız ümidiyle, doktor ne istiyorsa araştırma yapmadan, vakit kaybetmeden istenilen malzemeyi almak istiyor. Ama burada krizi fırsata çeviren insanlar var. 500 TL’lik malzemeyi bize bin 300 TL’ye sattılar. İnternetten araştırdığımızda aynı malzemenin 500 TL olduğunu öğrendik. Hastane koridorlarında umut tacirliği yapıyorlar ve insanları dolandırıyorlar” diye konuştu.

YETKİLİ NE DİYOR

Trabzon İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman konuyla alakalı vatandaşı bilgilendirerek, “Medikal malzemelerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) karşıladığı ürünler var ve bunlar SGK tarafından fiyatlandırılıyor. Eğer SGK’nın fiyatlandırması dışında fahiş bir fiyat talep edilmişse İl Sağlık Müdürlüğüne ya da SGK’ya şikayet edebilirler. SGK’nın karşılamadığı ürünlerde, vatandaş kendi cebinden ödeyerek, özel olarak almışsa ve dolandırıldığını düşünüyorsa bu konuda da Tüketici Haklarına başvuru yapabilir ve şikayet edebilir. Şikayet karşısında yetkili merciler gereken işlemleri yapacaktır” ifadelerine yer verdi. 

MEDİKALCİ NE DİYOR


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası medikallerden sorumlu Meclis Üyesi Onur Sağır ise vatandaşın herhangi bir şikayeti olması halinde vatandaşın yanında olduklarını belirterek, “Medikalci istediği fiyattan ürün satamaz. Eczane sistemi artık medikallerde de geçerli. Fiyatlar bellidir. Trabzon’da bir medikal aynı marka bel korsesini 60 TL’ye satıyorsa bir başka medikal firması da ancak 65 TL’ye satabilir. Serbest piyasa koşullarında bu oynamalar olabilir. Markadan markaya da fiyatlar değişebilir. Vatandaş internetteki ürün fiyatları ile karşılaştırma yaparsa yanılgıya düşer. Aynı zamanda doktor, medikalci anlaşmasına da bugüne kadar denk gelmedik, olduğunu da düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap