SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Zorluoğlu'ndan Forum Trabzon açıklaması "Hukuksuz bir durum yok" Meydan Parkı'ndaki işgaller ve simsar sorunu

Zorluoğlu'ndan Forum Trabzon açıklaması "Hukuksuz bir durum yok" Meydan Parkı'ndaki işgaller ve simsar sorunu

12 Haziran 2023 Pazartesi - 16:32




Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Forum Trabzon'un durumu ile ilgili açıklama yaptı.





Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantıları başladı. Toplantının bugün yapılan ilk oturumunda Forum Trabzon’un durumu gündeme geldi.

Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, "Forum AVM’de devam eden inşaatla alakalı mahkeme kararı olmasına rağmen inşaat devam ediyor. Daha kim karar verecek de bu inşaatlar durdurulacak. Adalete karşı bir inadın şehrimizde sergileniyor olması doğru değil.

Diğeri de yeşil alana yapılan imalat, yollara yapılan işgaller, meydan bölgesinde yer alan işletmenin önünde simsarlar var. Neredeyse kolumuzdan tutup içeri çekecekler bizi. Bunla mücadele için ilgili birimlerin özen göstermesi. İdarenin verdiği kararlara uyulması gerekir. Otorite devlettir. Bunu kimsenin bu şekilde yapmaya hakkı yok” dedi.

Çakıroğlu’nun sözleri üzerine söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Forum ile alakalı husus şu; yeni devralan yatırımcısının Büyükşehir Belediyesi tarafından olan projesinde 12 bin 800 metrekare imalat hakkı var. Vatandaşımız bu emsalim 8bin 300 metrekarelik bölümü kullanmıştır. Aynı yapımcımız kuzey alanda Ortahisar Belediyesi uhdesindeki 2 yapıyı yıkıp 6 hane halinde yapmak için bize başvurmuş. Zemin altında 1500 metrekarelik bir yer talep etti. Bizde 0-10 kullanmak şartıyla bunun uygun olmayacağını belirttik. O bölgedeki otopark ihtiyacını karşılamak halinde 503 araçlık otoparka bu duruma izin verdik. Buradaki durum tamamen kamu yararına olacak. Tamamen ücretsiz kullanacağı şekilde yapılaması yönünde kabul ettik. Bir meclis üyemiz mahkemeye taşıdı. Yargı da günü birlik tesislerde olmayacağını biz de biliyoruz. Bu şekilde bir otopark kazandıracakken maalesef yargı kararıyla vazgeçmek zorunda kaldık. Mahkeme böyle bir karar verilmişken tabi ki bunu uygulayacağız. Vatandaş tabi ki bu hakkını kullanacak. Trabzon'umuz 503 araçlık bir otoparktan mahrum kalmış olacak. Sanki vatandaşımızın hukuka aykırı bir uygulaması var. Otoparklık alana depo yapmıştı. Ona müdahale ettik. Onun haricinde bir hukuksuzluk yok.” dedi.

zorluoglundan-forum-trabzon-aciklamasi-hukuksuz-bir-durum-yok-meydan-parkindaki-isgaller-ve-simsar-sorunu.jpg


Söz alan Murat Zorluoğlu, “Ahmet Metin başkanım açıkladı. Bizim verdiğimiz ruhsat ile mahkeme konusunun bir alakası yok. Bizim verdiğimiz ruhsat taahhüde dayalı bir ruhsat. Otopark yerine yeni bir otopark yapma taahhüdü var. Buna uymazsa yapı kullanma verilmez. Diğer konunun büyükşehir ile alakası yok. Sanki imtiyaz verilmiş, ayrıcalık tanınmış gibi konular üzücü. Bu şehre yatırım yapılacak diye taviz verilmez ama bu şehre yatırım ve büyük firmalar gelsin taraftarıyız” dedi.

MEYDAN PARKINDA LOKANTALARIN YÜKSEK SESLE MÜŞTERİ ÇAĞIRMASI

Başkan Murat Zorluoğlu lokantaların yüksek sele müşteri çağırması ile ilgili olarak ise “yollar üzerindeki işgaller müsaade etmemeye çalıştığımız bir durum. Belediye binasından AK Parti il binasına giderken sol tarafta esnafların yüksek sesle çağırması doğru bulmuyorum. Bu şekilde devam edemezler, ettirmeyiz. Gerekli cezayı uygularız. Durmazlarsa en son uygulamayı da uygularız” ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap