15 Mayıs 2016 Pazar - 11:28
Her gün bir evin ihtiyacı karşılanırken, kadınların yaptığı yufkalar Ramazan ayında yalnızca sahurda tüketiliyor.
Sandıklı'da genellikle kırsal kesimlerde oturan kadınlar her yıl Ramazan ayı öncesi bir araya gelerek imece usulü Ramazan ayına özel yufka yapıyor. Her gün bir evin ihtiyacını yapmak için toplanan kadınlar odun ateşinde sac üzerinde pişirdikleri yufkaları, istifleyip Ramazan ayı için saklıyor. Ramazan ayında ekmek yerine sahurda bu yufkalar tüketilerek, oruç tutuluyor.
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.