SON DAKİKA



Haber > Magazin > Zabıta engeli!

Zabıta engeli!

08 Kasım 2015 Pazar - 14:26




Çaldıkları müziklerle tek amaçları insanları eğlendirmek olan sokak şarkıcıları şok oldu.





Uzunsokak’ta müzik yapan gençlere ilk önce zabıta ekipleri, sonra Çevik Kuvvet polislerinin müdahale etmesi gençleri dinleyen Trabzonlular tarafından tepkiyle karşılandı. Furkan Uzun, Mert Hayal, Eray Paslı ve Onur Şentürk isimli 4 üniversiteli gencin her gece Uzunsokak’ta kemençe, gitar ve tulumla verdikleri müzik ziyafeti Trabzonlular tarafından büyük beğeniyle dinleniyor. 2 hafta önce pazartesi akşamı yine seslendirilen parçaları büyük keyifle dinleyen Trabzonlular, zabıtanın gençlere ‘Şikayet var, müzik yapmayın’ çıkışı üzerine tepki gösterdi. Zabıta olayı o kadar büyüttü ki Çevik Kuvvet ekipleri gelerek gençleri oradan kaldırdı. Polisin müdahalesine anlam veremeyen bazı vatandaşlar, “Esnaf kendi işine baksın. Burada bu çocuklar müzik yapıyor, biz de keyifle dinliyoruz. Müzikten neden rahatsız olunur” dedi.

ZABITA TEHDİT EDİYOR

Akustik gitar çalan Furkan Uzun, başından geçen olayı şöyle anlattı: “Bizim esnafla hiçbir sıkıntımız yok. Hatta bizi çok severler, muhabetimiz de var onlarla. Aslında zabıta ile hiçbir sıkıntımız olmuyordu. Bir tane sarışın abi var zabıta olan. O abi bize zıt. İki kere yaşadım bu olayı. Sanat Sokağı’nda çalarken geldiler. Zabıta geldi, ‘Çocuklar şarkı bitince kalkın’ dedi. Ben de ‘Tamam abi’ dedim. Müziğim bitti, tam toparlanıyorum, o zabıta ‘Bir daha burada çalmayacaksın’ dedi. Ben de ‘İstediğim yerde çalarım, kimse buna mani olamaz, gitar benim’ dedim. ‘Sen kimsin’ deyince polemik yaşandı...

‘SENİNLE FARKLI KONUŞACAĞIZ’ DEDİ

Ertesi gün yine Uzunsokak’ta çalıyoruz, zabıtalar geldi, yine aynı şekilde oldu. Bu sefer o zabıta ‘Senin gitarını elinden alacağım’ dedi. ‘Hayırdır’ dedim ‘Sen niye gitarımı alıyorsun elimden?’ O sırada uzun boylu bir zabıta ‘Seninle bir daha farklı konuşacağız’ dedi. ‘Abi ben Uzunsokak’tayım, gelirsin konuşuruz, sen de alırsın gitarını çalıp konuşuruz’ dedim.”

iNSANLARI ÇOK MUTLU EDiYORUZ

Her zaman aynı şeyleri yaşadıklarını ifade eden Furkan Uzun, “Esnaf bizden rahatsız olursa gelsin bize söylesin, biz zaten en fazla yarım saat orada duruyoruz. Bir şey yaptığımız yok, çalıyoruz kendi halimizde, büyütülecek bir şey yok. Çevik kuvvet geldi yahu! Ayıptır. Çevik kuvvet önce bir şey yapmadı, zabıta çevik kuvvet geldiği zaman biraz arkada kaldı, kimliğimi istedi. Ben tam verdim kimliğimi, fotoğraf çekmeye kalktı, kimliği elinden aldım. Polis ‘ben memurum, sana ceza yazacağım’ dedi. Ben de ‘ceza yazacak bir durum yok. Biz milleti eğlendiriyoruz, millet eğleniyor, seviniyor. Görüyorlar bizi ‘Ooo Trabzonumuz ne kadar gelişti’ diyorlar dedim. Bu güzel bir şey. İnsanları mutlu ediyoruz” dedi.

BİZ HIRSIZLIK YAPMIYORUZ

Kemençe çalan genç ise, “Hırsızlık yapmıyoruz, dilencilik de yapmıyoruz. Esnaf bana ‘kalkar mısın’ dese başımın üstünde yeri var. Evime gider yatarım. Esnaf bize öyle bir şey demedi. Sanki suç işlemişiz, adamın dükkânını soymuşuz gibi gelip bizi çevik kuvvet kaldırıyor, kimliğimizi istiyor. Nasıl bir şey anlamadık. Biz müziğimizi yapıyoruz. Şaşırıyorum, hala olayın şoku üzerimde” diye konuştu.

Fatih İSAK





Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap