A+ A-
Yorum
10

Olaylar ve Yaşananlar | 20.09.2024

Yayın Tarihi: 20.09.2024 - 08:57
Olaylar ve Yaşananlar | 20.09.2024
Kaynak:HABER MERKEZİ

TTB’DEN İCRAAT CEVABI

“TTSO ve TTB ne iş yapar” dedik, TTB’den ne iş yaptıklarına dair açıklama geldi. TTB’den gelen açıklamayı virgülüne noktasına dokunmadan sizlerle paylaşıyoruz: Bugün fındık başta olmak üzere bitkisel ürünler için büyük tehlike arz eden kahverengi kokarca konusunda Trabzon Ticaret Borsası olarak ilk bilgilendirmeleri, organizasyonları ve mücadele için gereken ilaç ile makineleri yapan kuruluşuz. Gürcistan’dan 2017’de ülkemize giriş yapan zararlının yaratacağı hasara dikkati çekmek için Trabzon’da ilk çalıştayı düzenledik. Sonraki yıl İstanbul’da yapılan çalıştaya da destek vererek konuya dikkat çektik. Zararlı ile mutlaka mücadele yapılması gerektiğini toplumun tüm kesimlerinin dikkatini çekmek için 10 bin adet “Gördüğün Yerde Yok Et” afişi bastırarak Sakarya’dan Trabzon’a kadar olan fındık üretilen illere dağıtıp, her yere astırdık. Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin bu konudaki tüm çalışmalarına destek verdik. Zararlı ile biyolojik mücadele için gereken samuray arısının çoğaltılması için Samsun’da laboratuvarın kurulması için devlet nezdinde görüşmelerde bulunduk. Bu yıl da, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü desteği ile Trabzon’da fındık üretilen ilçelerde üreticilerimizle bir araya gelerek İMECE toplantıları yaptık. Temin ettiğimiz zirai mücadele ilaçlarını katılan üreticilere ücretsiz dağıttık. Bu ilaçların vurulmasında kullanılacak araçları ziraat odaları ve muhtarlıklara ücretsiz verdik. TRT Trabzon Radyosu ile iş birliği yaparak her hafta salı günleri yayınlanan Fındık Saati programında konunun uzmanlarından bilgilendirme yapmalarını sağladık. Başta fındık olmak üzere bitkilere büyük zarar veren kahverengi kokarca ile mücadelenin topyekün olması ile başarı sağlanacağını bildiğimiz için devlet ve özel sektör iş birliğini artırmak gerektiğini Cumhurbaşkanımızdan milletvekillerine, meslek örgütlerine kadar her kesime ilettik. İletmeye ve bu konuda üzerimize düşeni fazlası ile yapmaya da devam edeceğiz.

KAPTANOĞLU’NDAN CEVAP

Trabzon’da CHP Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, sosyal medyadan partisi ile ilgili eleştirilerde bulunduğu iddialarına cevap verdi. Kaptanoğlu, partisi ile ilgili yaptığı söylenen iddialara cevaben, “Partimle ilgili değerlendirme benim siyasi yaşamımda olmamıştır. Böyle bir açıklamam olmamıştır. Partimiz CHP, genel başkanıyla, genel merkez yönetimiyle, milletvekilimiz, il ve ilçe başkanlarımızla bir bütünlük içerisinde iktidar yürüyüşüne devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

MSB’DEN TEĞMENLERLE İLGİLİ SON AÇIKLAMA

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin ardından kılıçla yemin eden, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenler hakkında başlatılan incelemenin devam ettiği kaydedildi. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Teğmenlerle ilgili süreç mevzuat çerçevesinde devam etmekte” denildi. “Türk Silahlı Kuvvetlerinde müesses disiplinin muhafazası ve idamesi olmazsa olmazdır. Daha önce de vurguladığımız gibi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olaylara disiplin anlayışı içerisinde bakmakta ve işlemleri de ilgili hukuk/mevzuat çerçevesinde yerine getirmektedir.”

GÖĞSÜNDEKİ MERMİYLE MEZARA GİDECEK

Kıbrıs gazisi ve Muharip Gaziler Derneği Trabzon Şube Başkanı Seyyah Sağıroğlu, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan 50 yıl sonra geçtiğimiz yıl muayene için gittiği hastanede göğsünde mermi çekirdeğinin olduğunu öğrendi. Göğsündeki merminin Yunan askerlerinin silahından çıktığını belirten 71 yaşındaki Sağıroğlu, “Mermiyi çıkarttırmayı düşünmüyorum. Bunun bana zararı yok. Arada bir ağrı yapıyor ama onlar ufak ağrılar. Böyle devam etsin. O madalyayı toprağa getireceğim, kimseye bırakmam” dedi.

RİZE’DE SAKALl-I ŞERİF KAYIPLARA KARIŞTI

Rize’nin Akpınar köyünde 70 yıldır mübarek gün ve gecelerde köy camisinde sergilenen Sakal-ı Şerif çalındı. Akpınar Köyü Camii cemaati 14 Eylül 2024 Cumartesi gecesi camilerinde Mevlid Kandili’ni idrak etmek istedi. Caminin Yatılı Kur’an Kursu’nda bulunan Cami Vakfı’nın odasındaki dolapta saklanan Sakal-ı Şerif’i Mevlid Kandili için camiye getirmek isteyen yöneticiler dolabı açtığında şoke oldu. Sakal-ı Şerif’in yerinde olmadığını gören yöneticiler hemen jandarmaya haber verdi. Camide inceleme yapan jandarma derin bir soruşturma başlattı

Etiketler